Tarçın Neye İyi Gelir Tarçın, insanlar tarafından genellikle tatlılarda ve yemeklerde kullanılan bir baharat olarak bilinir. Ancak, tarçının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. İçerik bakımından oldukça zengindir ve kalsiyum, magnezyum, lif ve demir mineralleri içerir. Tarçın, kışın yapraklarını dökmeyen bir bitki olan Cinnamomum ağacından elde edilir. İklim şartları nedeniyle ülkemizde yetişmeyen bu baharat, yemek ve tatlıların yanı sıra parfüm endüstrisinde, dondurmalarda ve şarap yapımında da kullanılır. Tarçının Faydaları ve Kullanım Yöntemleri Eklem Ağrıları İçin Bal ve Tarçınlı Kür: Eklem ağrıları için özel bir karışım ile tedavi sağlanabilir. Kür hazırlamak için 2 yemek kaşığı ılık suyun içerisine, 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırın. Krem haline gelen bu karışımı, ağrılı bölgeye sürün. Ayrıca, 1 bardak ılık suyun içine 2 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırın. Sabah ve akşam aç karnına, yemeklerden 30 dakika önce için. Bir haftanın sonunda ağrılarınız büyük oranda hafifleyecek ve bir ay sonra ağrısız bir şekilde yürümeye başlayacaksınız. Vücuttaki Ağrılar İçin: 1 çay bardağı bal ile 2 su bardağı ılık su içerisine ekleyin ve üzerine 1 çay kaşığı toz tarçın koyarak bir krem elde edin. Elde ettiğiniz krem ile vücudunuzun ağrıyan yerlerine masaj yaparak kremi yedirin. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz. Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin: Her gün tüketilen bal ve tarçın karışımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücudu bakteri ve virüslere karşı korur. Kişiyi zinde tutarak kaliteli bir yaşam sürmesini sağlar. Diş Ağrısı İçin: Diş ağrısı çekilmez bir rahatsızlıktır. 1 çay kaşığı toz tarçını 5 tatlı kaşığı bal içerisine ekleyerek ağrıyan diş üzerine bu karışımı günde en az 3 defa uygulayabilirsiniz. Hazımsızlık İçin: Yemek yedikten sonra hemen hemen herkesin yaşadığı problemlerden biridir hazımsızlık. Yemek yemeden önce bal içerisine 2 yemek kaşığı tarçın serpilerek tüketmek, aşırı asit üretimini önler ve hazımsızlığı giderir. Kalp Hastalıkları Tedavisi İçin: Bal ve tarçın karışımını her sabah kahvaltıda ekmek üzerine sürerek tüketmek, damarlar içerisindeki kolesterolleri eriterek kalp krizi riskini azaltır. Eğer daha önce kalp krizi geçirmişseniz, ikinci kez aynı hastalıkla karşılaşmanızı önleyebilir. Ayrıca, bu karışımı düzenli olarak her gün tüketirseniz solunum zorluğu ve kalp krizi riski de ortadan kalkar. Ekstra Bilgiler:
|