Nodüle Ne İyi Gelir; Nodül yapıları tiroit bezinde oluşan dış görünüşten şişkin olan rahatsızlıktır. Hem erkeklerde hem kadınlarda yaygın olarak görülür. Fakat kadınlarda daha çok yaygın görülür. Nodül boyutları ve sayıları oldukça değişkin olabilir. Genellikle kanser yapıcı özelliğe sahip değildir. Kanser yapıcı olma oranı sadece %5 ile 10 arasında değişmektedir. Doktorlar çoğu zaman nodülleri sadece gözetim altına alarak sürekli kontrole tabi tutmayı tercih ederler. Fakat nodül çok rahatsızlık verici derece de ise radyoaktif iyon veya ameliyat tedavisi önerebilirler. Hastaların kendi kendilerine uygulayabileceği önlemler ve bitkisel çözümler ile gidermesi mümkündür. Genel olarak zararlı etkiye sahip değildirler. Doğal olarak tedavisi doğru ve dengeli beslenmedir. Tiroide bağlı nodüle sahip olan hastalar besin olarak brokoli, lahana, karnabahar, soya, ıspanak, yer fıstığı, böğürtlen, turp, yer elması ve şeftali gibi gıdaları tercih etmelidir.
Nodüle Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri;
Dere otu kürü: Hazırlanan bu kürün hiç ara verilmeden 3 ay boyunca tüketilmesi gerekir. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden aç karnına 15 dakika önce 1 yemek kaşığı taze dere otu ağza alınarak bir kaç dakika çiğnenir. Çiğnendikten sonra üzerine 1 su bardağı ılık su içilir.
Mumiye: Mumiye mineral ve yararlı elementler içeriğinden oldukça zengindir. Bu bileşikleri ile vücudun en iyi şekilde çalışmasını sağlar. Fulvik asit içerdiği için mumiye hücresel düzeyde minerallerin emilimin yardımcı olur. Ayrıca, vücudun metabolizma hızını yükseltir. Vücut için güçlü bir antioksidan olarak çalışırken nodüllerin küçülmesine katkı sağlar.
Zencefil: Nodül yapılarının küçülmesi veya tamamen çözülmesi için kullanılır. Zencefil bitkisinin yanı sıra meyan kökü kullanımı da nodül eritici özelliğe sahiptir. Nodülün neden olduğu şişliği ve balgamı azaltıcı etkiye sahiptir.
Hindistan cevizi yağı: Bu yağ kişinin metabolizma hızını dengeleyerek nodül oluşumunu etkiler. Bu yağı dileğinize bağlı olarak yemekler içerisinde veya sade olarak tüketebilirsiniz.