Bebeklerde soğuk algınlığına ne iyi gelir, Bebekler söz konusu ise yapılmayacak şey yoktur. Bebekler hasta olduğunda tüm anneleri bir telaş sarar. Ufak olarak gördüğümüz soğuk algınlığı, grip, nezle gibi durumlarda dahi yorgun ve uykusuz gecelere mahkum olur ebeveynler. 3 Aydan küçük bebekler için uzman hekime başvurulması gerekirken 3 aydan büyük bebekler için evde ufak tefek onları iyi edebilecek tedaviler yapılabilir. Bebeklerin bünyeleri hassas olduğu için hemen hemen en küçük bir salgında soğuk algınlığına yakalanabiliyorlar. Böyle durumlarda bebeği böyle ortamlardan uzak tutmalı, ebeveynlerin kişisel temizliklerine dikkat etmeleri ve bebeğin kişisel bakımlarını bütün bir titizlikle yapmalı. Bağışıklık sistemi zayıf olan bebekler böyle durumlarda temiz havaya çıkarılmalı eğer ilk defa soğuk algınlığı alıyor iseler uzman bir hekime gösterilmeli. Bunun dışında evde bebeklerde soğuk algınlığına ne iyi gelir diye düşünüp bitkisel tedaviler uygulamak isteyen ebeveynler olabilir. Şimdi bebeklerde soğuk algınlığına ne iyi gelir ve nasıl bir tedavi uygulanır inceleyebilirsiniz.
Bebeklerde soğuk algınlığına ne iyi gelir?
Bol sıvı ve anne sütü: Yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de soğuk algınlığında bol sıvı tüketmek oldukça önemlidir. Bol sıvı verilen bebekler soğuk algınlığını daha çabuk atlatabilirler. Eğer bebeğiniz 6 aydan büyük ve ek gıdalara başladı ise meyve suyu gibi içecekler verilebilir. Eğer altı aydan küçük ise anne sütü vererek sıvı ihtiyacı karşılanabilir.
Burun aspiratörü: Bebeklerinizin burun yollarını açmak için ekstra girişimlerde bulunmanız sakıncalıdır. Bunun için eczaneden temin edebileceğiniz burun aspiratörleri ile bebeğinizin mukus yollarını açarak rahat nefes almasını sağlayınız. Burun tıkanıklığı yetişkinlerde nasıl rahatsızlık veriyorsa aynı şekilde bebeğinizin de huzursuz olmasını sağlar.
Bol bol dinlendirin; Soğuk algınlığı gibi durumlarda vücut tüm enerjisini kaybeder. Bu yüzden bebeklerinizin çok hareket etmesini ve enerji harcayacak oyunlardan uzak durmasını sağlayınız.
Buhar makinesi: Her yerden temin edebileceğiniz buhar makinesini bebeğinizin odasında bulundurarak odasının havasının nemli kalmasını sağlayınız. Bu bebeğinizin burnunu yumuşatır ve daha kolay nefes almasını sağlar.
Vazelin kullanabilirsiniz; Soğuk algınlığı gibi durumlarda burun akıntısı oldukça fazla olur ve bebeğin burnunu silerken kızarıklık ve yara gibi şeylere sebep olunabilir. Bu kızarıklık ve yaraları engellemek için vazelin kullanabilirsiniz.
Vicks ve ateş düşürücü ilaç: Uzman bir hekimden onay aldıktan sonra bebeğinizde vicks kullanabilirsiniz. Vicks kullanımı bebeğinizin rahatlamasını sağlayacaktır. Bebeklerde soğuk algınlığıyla beraber muhakkak ateşlenme gibi durumlarda kendini gösterebilir. Bebeğinize bu gibi durumlarda doktorun tavsiye ettiği ateş düşürücü ilaçları kullanabilirsiniz.
Bu önlemleri aldığınız taktirde bebeğinizin soğuk algınlığı geçmiyor ise ciddi enfeksiyonlar olabilir. Bunun için muhakkak uzman bir hekime başvurmalısınız.