{ "title": "Tarçın Neye İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Tarcin-Neye-Iyi-Gelir-13852.jpg", "date": "19.01.2024 12:46:54", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Tarçın Neye İyi Gelir; Tarçın insanlar tarafından genellikle tatlılarda ve yemekler de kullanılan baharat olarak bilinmektedir. Oysaki tarçının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. İçerik bakımından oldukça zengindir. İçeriğin de kalsiyum, magnezyum, lif ve demir minerallerini bulundurmaktadır. Kışın yapraklarını dökmeyen bir bitki de yetişmektedir. İklim şartları nedeni ile ülkemizde yetişmeyen baharat çeşididir. Yemek ve tatlılar da kullanımının yanı sıra parfüm endüstrisinde, tatlılarda, dondurmalarda ve şarap elde edilmesinde de kullanılmaktadır.

Tarçın Neye İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Eklem ağrıları için bal ve tarçınlı kür: Tıp alanın da çok fazla çaresi bulunmayan eklem ağrıları için özel bir karışım ile tedavisi sağlanır. Kürü hazırlamak için 2 yemek kaşığı ılık suyun içerisine, 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçını ekleyip, karıştırın. Krem haline gelen bu karışımı, ağrılı bölgeye sürünüz. Ayrıca 1 bardak ılık suyun içine, 2 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırın. Sabah ve akşam aç karnına, yemeklerden 30 dakika önce için 1 haftanın sonunda, ağrılarınız, büyük oranda hafifleyeceğini ve 1 ay sonra ağrısız bir şekilde yürümeye başladığınızı göreceksiniz.

Vücuttaki ağrılar için: 1 çay bardağı bal ile 2 su bardağı ılık su içerisine ekleyin, üzerine bir çay kaşığı toz tarçın koyarak bir krem elde edin. Elde ettiğiniz krem ile vücudunuzun ağrıyan yerlerine masaj yaparak kremi yediriniz. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için: Her gün tüketilen bal ve tarçın karışımı bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücudu bakteri ve virüs gibi canlılara karşı korur. Kişiyi zinde tutarak kaliteli bir yaşam sürmesi sağlanır.

Diş ağrısı için: Diş ağrısı çekilmez olan bir rahatsızlıktır. 1 çay kaşığı toz tarçını 5 tatlı kaşığı bal içerisine ekleyerek ağrıyan düş üzerine bu karışım günde en az 3 defa uygulanabilir.

Hazımsızlık için: Yemek yedikten sonra hemen hemen her kişinin yaşadığı problemlerden biridir hazımsızlık. Yemek yemeden önce bal içerisine 2 yemek kaşığı tarçın serpilerek tüketimin gerçekleşmesi aşırı bir şekilde asit üretimin olmasını ve hazımsızlığı giderici etkiye sahiptir.

Kalp hastalıkları tedavisi için: Bal ve tarçın karıştırılıp her sabah kahvaltısında ekmek üzerine sürerek tüketimini yapmanız sizin damarlar içerisindeki kolesterolleri eriterek kalp krizi riskini azaltır. Eğer daha önce kalp krizi geçirmiş iseniz ikinci kez aynı hastalıkla karşı karşıya gelmenizi önleyebilir. Ayrıca bu karışımı düzenli olarak her gün tüketirseniz solunum zorluğu ve kalp krizi riski de ortadan kalkmış olur.
" } ] }