{ "title": "Su Çiçeğine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Su-Cicegine-Ne-Iyi-Gelir-53129.jpg", "date": "20.01.2024 18:36:10", "author": "İbrahim", "article": [ { "article": "
Su Çiçeğine Ne İyi Gelir bu hastalığı yaşayanların aklında olan sorulardan bir tanesidir. Bir çoğumuz bu hastalığı yaşamışızdır. Tıpta variceella zoster denilen virüs bu hastalığa sebep olmaktadır. Küçük kabarcıklar şeklinde ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalıktır ve genellikle çocukluk yaşlarda görülür. Bu virüs birkaç saat canlı kalabilmekte ve hızla çoğala bilmektedir. Bu virüs solunum yoluyla çok kolay bir şekilde bulaşabilmektedir. Bu virüs zona denen hastalığı da meydana getirebilmektedir. Zona hastalığı daha önce suçiçeği geçiren çocuklarda ileri ki dönemlerinde meydana gelebilen bir hastalıktır.

Su Çiçeğine Ne İyi Gelir?

Kabartma tozu; suçiçeği hastalığında çok yaygın bir şekilde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kaşıntıyı ve acıyı dindirmesi hastalığı rahat bir şekilde geçirmeyi sağlar.

Neem ağacı yaprağı; tespih ağacı olarak bilinen neem ağacının yaprakları kaşıntı, tahriş, kızarıklık ve kabarcıklarla gözlenen su çiçeğinin iyileşmesini sağlar.

Yulaf ezmesi; kısa sürede döküntünün sönmesini sağlar ve kaşıntıyı azaltır.

Bakla ve bezelye; suçiçeği lezyonlarının giderilmesi için bakla ve bezelye tedavisi önerilmektedir.

Sandal ağacı yağı; kaşıntıyı rahatlatır ve iyileşme sürecini hızlandırır. E-vitamini kapsülleri ile karıştırarak cilde uygulanabilir.

Yasemin çiçeği; uzak doğu yöntemi olan bu tedavi yönteminin farklı kullanım şekilleri vardır. Bu çiçeğin suyuyla banyo yapmak veya çayını içmek yöntemlerden bazılarıdır.

Hırsız yağı; 5 tene antiseptik anti-bakteriyel ve antiseptik yağın karıştırılması ile elde edilir. Bu beş yağ şunlardır; tarçın yağı, karanfil yağı, limon yağı, okaliptüs yağı be biberiye yağı.
" } ] }