{ "title": "Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Soguk-Alginligina-Ne-Iyi-Gelir-83756.jpg", "date": "20.01.2024 08:15:33", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Soğuk algınlığına ne iyi gelir, soğuk algınlığı belirtileri hastalık başlamadan birkaç gün önce ortaya çıkmaya başlar. Burun tıkanıklığı, hapşırık, öksürme, boğaz batması, halsizlik soğuk algınlığını haber veren belirtiler arasında yer alır. Bu tür şikâyetler açığa çıktığı andan itibaren önlem alınmaya başlanırsa hastalık daha kolay ve kısa sürede kontrol altına alınabilir. Soğuk algınlığı için ev reçeteleri kullanılabilir. Bu reçeteler sayesinde hastalık ayaktan atlatılabilir. Soğuk algınlığına iyi gelen şeyler genelde toplum tarafından iyi bilinen ve uygulanan yöntemlerdir.

Soğuk algınlığına ne iyi gelir?

Sarımsak: Çoğu hastalık için adeta şifa dağıtan sarımsak soğuk algınlığı içinde kullanılabilir. Sağlık adına sunmuş olduğu yararlar oldukça geniştir. Sarımsak bilindik en doğal antibiyotiktir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, mikrop önleyici etkisi bulunmaktadır. En ideal kullanım şekli çiğ olarak tüketimdir. Bu şekilde tüketilemediğinde hap gibi yutulabilir ya da çay şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. Sarımsak balla karıştırılarak kullanıldığında soğuk algınlığı belirtilerini kısa sürede ortadan kaldırır. Sarımsak hastalık boyunca yemeklere eklenerek de tüketildiğinde faydalarından yararlanmak mümkün olur.

Nane: Burun akıntısı, mide bulantısı gibi sorunlara karşı farklı çeşitlerde kullanılabilen bir bitkidir. Mentol içeriği rahatlamayı sağlar. Balgam söktürücü ve nefes açıcı özelliği bulunan nane, limonla kaynatılarak soğuk algınlığı için kullanılabilir. Soğuk algınlığında sıkça yaşanan öksürük, boğaz ağrısı, kusma ve mide bulantısı nane ile kontrol altına alınabilir.

Zencefil: Sağlık için çok amaçlı bir bitki olan zencefil, özellikle mide bulantısı sorunlarında sıkça başvurulan bir bitkidir. Soğuk algınlığı ve beraberinde getirdiği şikâyetler içinde zencefilden yardım alınabilir. Çay şeklinde hazırlanıp bal ve limonla tatlandırılıp günde 3 defa içilebilir.

Kekik: Mutfaklarda yemeklere lezzet katmak için kullanılan bir baharat türüdür. Mikrop öldürücü, balgam söktürücü etkisi bulunan kekik, soğuk algınlığı içinde faydalıdır. Tıkanıklık ve enfeksiyon durumlarında kekikten yararlanılabilir. Yemeklerin haricinde kekik çay şeklinde tüketilebilecek bir bitkidir.

Okaliptüs: Soğuk algınlığı ve soğuk algınlığına bağlı gelişen belirtileri kontrol altına almak için ideal bir bitkidir. Antibakteriyel ve antiviral etkisi bulunmaktadır. İdeal bir balgam söktürücü özelliği vardır.

Meyan kökü: Soğuk algınlığı için meyan kökünden yardım alınabilir. Soğuk algınlığın sebebiyle yaşanan boğaz ağrısı, boğazda batma hissi için oldukça faydalıdır. Çay olarak hazırlanıp günde iki üç fincan balla karıştırılarak içildiğinde hem yaşanan su kaybını önler hem de belirtileri hafifletir.

Ekinezya: Çay olarak hazırlanabilen bitki, soğuk algınlığına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek cevaplardan biridir. Eczanelerde kapsül versiyonu bulunur. Soğuk algınlığında kapsül şeklinde kullanıldığında da faydalarından yararlanmak mümkün olur. Soğuk algınlığı belirtileri fark edildiği andan itibaren kullanılmaya başlandığında kısa sürede hastalık hafif bir şekilde ayaktan atlatılabilir.

Tavuk suyu çorbası: Tavuk suyu çorbası uzmanlar tarafından da soğuk algınlığı şikâyetlerini azaltmak için tavsiye edilmektedir. Soğuk algınlığında yaşanan burun tıkanıklığı gibi yakınmalar için oldukça faydalıdır.

Limon: Soğuk algınlığı sebebiyle yaşanan boğaz ağrısı ve boğaz tıkanıklığını geçirmek için limon kullanılabilir. Limon soğuk algınlığında oldukça etkili bir ev tedavisidir. Günde birkaç defa 2-3 çorba kaşığı limon suyu içmek şikâyetleri azaltır.

Soğan suyu: 1 tane soğanın suyu sıkılarak içine bir tatlı kaşığı bal eklenip içildiğinde hastalık kısa sürede atlatılabilir.

Adaçayı: Yine doğadan insan sağlığına sunulmuş muhteşem bir bitkidir. Sağlık için birçok alanda faydası bulunmaktadır. Göğüs yumuşatıcı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, enfeksiyon karşıtı bitki soğuk algınlığının kısa sürede ortadan kalkmasını sağlar.

Ihlamur: Balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı özelliği bulunan ıhlamur soğuk algınlığında çay olarak hazırlanıp bal ve limon eklenerek içilebilir. Vücudun ısınmasını sağlayarak terlemeye teşvik eder ve şikâyetlerin kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Soğuk algınlığına ne iyi gelir, bu soru için eczanelerden reçetesiz temine dilebilecek ilaçlar cevap olabilir. C vitamini olarak satın alınabilecek ilaçlar hastalık belirtilerini gidermek amacıyla kullanılabilir. Ayrıca yatılan ve oturulan ortamın nem oranı belirtileri hafifletmek için faydalı olur. Ortamın havalandırılması gerekir. Sigara kullanımından ve içilen alanlardan uzak durulmalıdır.
" } ] }