{ "title": "Sistite Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Sistite-Ne-Iyi-Gelir-93151.jpg", "date": "20.01.2024 04:37:58", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Sistite Ne İyi Gelir, Sistit idrar kesesinin iltihaplanmasıdır. İdrar kesesinde bakteriyel bir enfeksiyon söz konusu olduğu için idrar yolu enfeksiyonu olarak da bilinir. Sık idrara çıkma isteği, idrara çıkarken zorlanma, idrarın damla damla gelmesi ve yanma gibi yaygın belirtileri vardır. Sistit çocuklar da dahil olmak üzere hemen her yaş grubunda görülebilir. Sistit genellikle kadınlara özgü bir rahatsızlık olarak bilinir. Ancak küçük bir oran olmakla birlikte erkeklerde de görülebilir. Kadınlarda daha sık yaşanmasının en belirgin nedeni idrar kanalının kısa olması nedeniyle bakteriler mesaneye daha çabuk ulaşır.

Sistit Neden Olur?

Sistit genellikle mide ve bağırsak yolunda bulunan bir bakteriden kaynaklanır. Sağlıklı bir vücut bu tür bakterileri idrar yoluyla atar. Ancak bazen de bakteriler mesane duvarına yapışarak bir kısmı orada kalır. Bu sayede sistit yaşanır. Daha az yaygın olarak görülen durumlarda ise sistit bakterilerle ilgisi olmayan sebeplerden de kaynaklanabilir. Uzun süreli ilaç kullanımı başta olmak üzere, östrojen hormonu eksikliği, diyabet, hamilelik, uzun süre boyunca oturma gibi etkenlere de tepki olarak sistik oluşumu gözlenebilir. Bunların dışında;
Sistite Ne İyi Gelir, Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Elma Sirkesi: Elma sirkesi sistite neden olan bakterileri yok eden yararlı enzimlere, potasyum ve diğer yararlı minerallere sahip zengin bir kaynaktır. Bir bardak suyun içine iki çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Ayrıca limon suyu ve bal ile tatlandırabilirsiniz. Gün içerisinde iki kez içiniz.

Hint Bektaşi Üzümü: Hint bektaşi üzümü de bakterilerin üremesine engel olan C vitamini açısından zengin olan bir meyvedir. Bir çay kaşığı Hint bektaşi üzümü tozu ve bir çay kaşığı zerdeçal tozu bir bardak suya ekleyiniz. Karışımı kaynatın ve gün içerisinde 3 kez içiniz. Ayrıca limon, portakal, muz, guava, kivi, kavun, ahududu, domates ve papaya gibi meyveleri de yiyebilirsiniz. Bu meyveler de aynı zamanda C vitamini bakımından zengin meyvelerdir.

Kızılcık Suyu: Kızılcıkta bulunan proantosiyanidinlerin gibi bazı bileşikler üretra duvarlarına ulaşır ve sistite neden olan bakterileri önlemeye yardımcı olur. Kızılcık suyu günde 4 kez yarım bardak tüketerek idrar yolu enfeksiyonların önlenmesi sağlanır. Kızılcık suyunun şekeris ztüketilmesinde fayda vardır. Tadını beğenmeyenler kızılcık suyunu tatlandırmak için elma suyu kullanarak ölçüyü 1 bardağa çıkarabilirsiniz.

Kabartma Tozu: Kabartma tozu, idrarda asit-baz dengesini yükseltmeye yardımcı olacaktır. Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edilerek tüketilebilir. Günde 2 bardak tüketimi yeterlidir.

Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliklere sahiptir. Sistit gibi mesane enfeksiyonlarına neden olan bakterilerle mücadelede oldukça fayda sağlar. Kullanım alanı çok çeşitlidir. Farklı şekillerde kullanılabilir. Bunlardan bir tanesi banyo suyunuza 10 damla çay ağacı yağı katarak banyo yapılmasıdır. Diğer bir yöntem çay ağacı yağına ilave olarak ardıç yağı ve sandal ağacı yağı karıştırılır. Hazırlanan karışım karın bölgesi ve mesaneye yakın alana dairesl masaj yapılarak sürülür.

Ananas: Ananas anti-inflamatuar özelliklere sahip bromelain adı verilen bir enzim içerir. Düzenli olarak taze ananas yemek ya da suyunu içmek sistiti önlemeye yardımcı olacaktır.

Sıcak Su Torbaları: Mesane basıncını en aza indirmeye ve enfeksiyonlar nedeniyle oluşan ağrıların rahatlamasına yardımcı olacaktır. Sıcak su torbaları, aynı zamanda inflamasyonu azaltarak ve enfeksiyona neden olan bakterilerin çoğalmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Su: Bol su içmek idrar yolu enfeksiyonları tedavisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle günlük en az 2 litre su tüketimi yapılmalıdır. Su tüketimi daha sık idrara çıkmaya yardımcı olarak enfeksiyonların daha kolay ve daha hızlı vücuttan atılmasına yardımcı olur. Su ile enfeksiyonla savaşmak için vücudun gereken vitamin ve mineralleri sağlaması için meyve ve sebze suları içebilirsiniz.
" } ] }