{ "title": "Şiddetli Mide Ağrısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Siddetli-Mide-Agrisina-Ne-Iyi-Gelir-28855.jpg", "date": "21.01.2024 06:55:45", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Şiddetli Mide Ağrısına Ne İyi Gelir, Mide yemek borusu ile on iki parmak bağırsağı arasında kalan bölgedir. Sindirim sisteminin en büyük organlarından biridir. Mide günlük olarak tüketilen tüm besinlerin hem fiziksel hem de kimyasal sindirimin gerçekleştiği yapıdır. Midenin yapısı üç tabakadan oluşmaktadır. En içte yer alan tabaka mukoza tabakası olmakta ve besinlerin sindirimin gerçekleştirmek için sıvı salgılayan kısımdır. Orta tabakada ise düz kas yapısı bulunur. Kasılıp gevşeyerek besinlerin sindirimin sağlar. Mide ağrısı yemek yemeden önce veya sonra sol kaburgamızın alt kısmından hissedilen ağrıdır. Bu ağrıların şiddeti arttıkça sırt kısmında ağrı görülebilir. Mide ağrısına günlük yaşama bağlı olarak stres, herhangi bir besin maddesine karşı alerji, hormonal faktörler, psikolojik nedenler, çevresel faktörler, aşırı yeme ve içme, ağır ve asitli gıdalar tüketme, uzun süre aç kalınması, alkol veya sigaranın fazla tüketilmesi, aşırı baharatlı besinler tüketimi ve safra taşına bağlı hastalıklar gibi nedenler görülür.

Şiddetli Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

Mide ağrısında ilk olarak hafif bir şekilde yanma hissi ile şiddetli bir ağrı girer. Bazen de ağrıların yanı sıra kişiye bağlı olarak kabızlık veya ishal durumu ortaya çıkar. Tüm bu belirtileri ortadan kaldırmak için uygulanan tedavi yöntemleri bulunur. Evde uygulanacak bitkisel çaylar mide ağrısını azaltacak etkiye sahiptir.

Zencefil: bu bitki sindirim sisteminde oldukça faydalı bir bitkidir. Canlı vücudunda dolaşan serbest radikallare karşı oldukça etkili olduğu için mide ağrısına iyi gelmektedir. Orta boy zencefili iyice dilimledikten sonra su ile kaynatıp süzülür. Daha sonra isteğe bağlı olarak içine tatlandırmak amacı ile bal koyarak günde 1 bardak içilmelidir.

Rezene: Rezene çayı gaz giderici, idrar söktürücü, ağrı kesici özelliğinin yanı sıra en büyük etkilerinden biri de şiddetli mide ağrısını azaltıcı etkiye sahiptir. Ayrıca rezene tohumu da çayı kadar faydalıdır. Sıcak bir bardağın içerisine ezilmiş olan rezene tohumunu atarak ortalama 5 dakika kaynattıktan sonra içilir. Alternatif olarak rezene tohumunu ağzınızda çiğnemeniz de etikli olur.

Çadıruşağı: Gaz ya da hazımsızlığın neden olduğu mide ağrılarını tedavi etmeye neden olan bitki çaylarından biridir. Bir bardak suda çadır uşağını kaynatarak günde 2-3 kere içilir ve mide ağrılarının tedavisinde başarılı olduğunu görürsünüz.

Papatya: Papatya çok geniş bir alanda sağlığımıza faydalıdır. Mide kaslarının rahatlamasından hazımsızlığın neden olan mide ağrılarına kadar birçok faydası vardır. Aynı zamanda mide enfeksiyonu ve üşütmeye nedeniyle kaynaklanan mide ağrılarına da iyi gelmektedir. Papatya aynı zamanda stres ve depresyondan kaynaklanan mide ağrılarına faydalı olabilir. 6-7 tane kurumuş papatyayı bir bardak suda kaynatın ve soğuduktan sonra içilir.

Kimyon ve Limon: Kimyon bitkisi içeriğindeki alkalinden dolayı vücudun pH dengesini sağlayarak kararlı bir iç denge oluşumunu sağlar. Limon ise içeriğinde çok fazla miktarda C vitamini içerdiği için mide ağrılarını tedavi edici özelliğe sahiptir. Kimyonu bir bardak suya koyarak üzerine 4-5 damla limon sıkarak içilir.

Nane: Sindirim sistemindeki kas yapılarına ve spazmlarına karşı rahatlatıcı etkiye sahiptir. Bu yüzden hazımsızlık ve gazın neden olduğu mide ağrılarına iyi gelmektedir.
" } ] }