{ "title": "Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Sedef-Hastaligina-Ne-Iyi-Gelir-16353.jpg", "date": "19.01.2024 10:41:45", "author": "secgunler", "article": [ { "article": "
Sedef hastalığına ne iyi gelir, henüz tedavisi tam olarak bulunamayan cilt hastalığıdır. Sedef rahatsızlığı insanlar arasında yaygın olan bir hastalıktır. Sedef hastalığı kişide vücudunun dirsek, bel ve saçlı bölgelerde yanma, kaşıntı ve kabuklanmalara neden olmaktadır. Sedef hastalığı insanlarda strese bağlı veya genetik olarak karşısına çıkmaktadır. Bu rahatsızlık bulaşıcı değildir. Hastalık bir süre hafifler sakinleşir ama daha sonra tekrar ortaya çıkan hastalık olarak bilinmektedir. Sedef hastalığına yakalanan kişiler öncelikle tedaviyi doktorda aramalılar. Doktorun uyguladığı tedavi yönteminden çare bulamayanlar değişik yöntemlere baş vurmaktadırlar. Sedef hastalığına ne iyi gelir, çaresizliği kişileri şifalı bitkilerle düzelecekleri düşüncesi ile şifalı bitkilerle tedavi yöntemini denemektedirler. Sedef hastalığı tedavisinde kullanılan şifalı bitkiler şöyle sıralanabilir.

Sedef Hastalığına Ne İyi Gelir Şifalı Bitkiler

Aloevera, içerisinde bulunan sıvı jelimsi şekildedir. Sedef olan bölgeye gün içerisinde birkaç kez aloeveranın suyu sürülerek uygulanır. Yarayı iyileştirici özelliği bulunduğu için vücutta oluşan kızarıklık ve yaralı kısmın pul dökülmelerini azaltır.

Kapsaisin, acı biberin içinde bulunan biberin acı olmasını sağlayan maddedir. Kapsaisin krem olarak vücutta bulunan kızarıklık ve pullanmayı önleyici olarak kullanımı sedef hastalığına iyi gelmektedir.

Zerdeçal, iltihap önleyici özelliği olduğu için birçok sağlık sorununda tedavi amaçlı kullanıldığı gibi sedef hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Sedef hastalığına iyi gelmektedir.

Zeytinyağı, cildi nemli tutma özelliği bulunduğu için kaşıntı ve ciltte oluşan kuruluğu önlemektedir. Cildi besleyerek yaralı bölgenin düzelmesini sağlar. Sedef hastalığına iyi gelmektedir.

Elma sirkesi, sedef hastalığının oluşturduğu aşırı kaşıntının dindirilmesi için kullanılır. Elma sirkesi sulandırılarak saç diplerine yedirilerek sürülür. Saç dipleri fazla kaşınmayacağı için yaraların hafiflemesi sağlanmaktadır.

Karbonat, su ile karıştırıldıktan sonra bez yardımı ile cildin yaralı kısımlarına sürülerek kaşıntının hafiflemesini sağlayarak sedef hastalığına iyi gelmektedir.

Vazelin, nemlendirici özelliği olduğu için banyodan sonra vücuda sürülerek kaşıntı ve pullanmaya önlemesini sağlamaktadır. Kaşıntıyı önleyerek yaraları çoğalması önlenmektedir.

Hindistan yağı, meyve suyu ile, salatalara karıştırılarak veya direk olarak tüketilir. Hindistan yağı sedef yaralarının olduğu bölgelere sürerek yaranın hafiflemesi sağlanır.

Sedef hastalığına ne iyi gelir, diye düşündüğümüzde doktor tavsiyesi ile kızgın olmayan saatte güneşlenerek D vitamini alarak iyi gelmesi sağlanır. Sedef hastalığına ne iyi gelir, ceviz, badem, yer fıstığı, Antep fıstığı, kırmızı et, mantar, ıspanak, balık eti, süt ve süt ürünleri iyi gelmektedir. Saydığımız bu gıdaları tüketmek sedef rahatsızlığında geçicide olsa bir rahatlama ve huzur sağlamaktadır.
" } ] }