{ "title": "Nefes Darlığına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Nefes-Darligina-Ne-Iyi-Gelir-54752.jpg", "date": "21.01.2024 02:16:36", "author": "Kübra Gültekin", "article": [ { "article": "
Nefes darlığına ne iyi gelir, Ciddi rahatsızlıkları olan kişiler nefes darlığı çekebilir. Başlıca akciğer, kan dolaşımı sistemiz bozukluğu olan kişilerde nefes darlığı oldukça problem verir. Bazen de bu gibi hastalıkların dışında psikolojik rahatsızlıklarda nefes darlığı çekmekte etkili olur. Bu durum kişide oldukça sıkıntı verici ve bir o kadarda korkutucu bir his oluşturabilir. Kimi insanda sık sık yaşanan nefes darlığı bazı kişilerde ise zaman zaman yaşanmaktadır. Genelde göğüs kısmında daralma ve sıkışma gibi hislerle kendini belli eden nefes darlığı başka etkenler ile de kendini gösterebiliyor. Birçok sağlık probleminden kaynaklanan nefes darlığı genel olarak astım hastalarında, bronşit olan kişilerde, aşırı kiloya sahip olan obezite kişilerde ve aşırı sıcak havalarda yoğun egzersiz ve spor yapan kişilerde sıklıkla görülebilir. Birçok kişi psikolojik mi yoksa ciddi sağlık problemlerinde dolayı mı nefes darlığı çektiğini bilmez ve nefes darlığına ne iyi gelir diye merak ettiklerinde ne gibi bir yöntem uygulayacaklarını bilemezler. Şimdi nefes darlığına ne iyi gelir ve ne gibi belirtiler ciddi problemlerin habercisidir diye göz atabilirsiniz.

Nefes darlığına ne iyi gelir, tedavisi nasıl yapılır?

Keçiboynuzu; Eğer nefes darlığı çekiyor iseniz ilk başvuracağınız bitkisel otlar arasında keçiboynuzu gelmelidir. Aktarlarda rahatça bulabileceğiniz keçi boynuzunu 6-7 adetini soğuk su ile yıkayıp kırıp küçük parçalara bölerek 7-8 dakika kadar suda kaynatıp süzmelisiniz. Daha sonra yapmış olduğunuz bu kürü kavanozlara koyarak buzdolabında dinlendirip 3 gün içerisinde tüketmelisiniz. Her gün sabah kahvaltıdan ve akşam yemeğinden önce aç karna 1 çay bardağı tüketip 20 gün ara vermeden bu kürü uygulayabilirsiniz.

Havuç; Oldukça şifalı olan havucu rendeleyerek suyu sıkılır. Mümkünse vitaminin almayacak yöntemlerle sıkınız. Daha sonra kaynatılmış olan sütün içerisine bal eklenerek gün içerisinde birkaç kere tüketilir.

Lavanta, ebem gümeci, civan perçemi kürü; bu bitkisel otları robottan geçirerek kaynamış suyun içine dökerek dinlendirip gün içerisinde birkaç kere tüketebilirsiniz.

Öksürük otu; Adından da anlaşılacağı gibi nefes darlığına birebir iyi gelen bitkisel ilaçlar içerisindedir. Öksürük otunu su içerisinde kaynatarak bir havlu yardımı ile buharı teneffüs edilir.

Sarımsak; Her derde şifa olan antibiyotik özelliği ile bilinen sarımsak 1.5 litre su içerisine 1 tane katılarak ayrıca yanına lavanta, gelincik çiçeği, kekik, maydanoz, nane ve dere oto atılarak beraberce kaynatılır. Daha sonra her sabah aç karna tüketilir.

Kurt pençesi; Aç karna tüketebileceğiniz otlar arasında kurt pençesi de bulunmaktadır. Bir fincan kaynar suyun içerisine yeterli miktarda kurt pençesi ilave ederek biraz dinlendirdikten sonra sabahları tüketebilirsiniz. Nefes darlığınızı gidermede birebirdir.

Karanfil, anason ve keten tohumu kürü; Karanfil, anason ve keten tohumu bal içerisine eklenerek macun kıvamına getirilerek sabahları 1 kaşık yenerek tüketilir.

Bunların dışında bal ile karıştırılarak yapılan farklı kürlerde bulunmaktadır. Bu kürleri uygulamadan önce her şeyden en önemlisi öncelikle nefes darlığınıza neden olan teşhisi öğrenmek için Uzman bir hekime başvurmalısınız. Daha sonra hekiminizden aldığınız talimatlar içerisinde ve koyduğu teşhise göre bu bitkisel tedavilere başvurmalısınız. Nefes darlığını engelleyecek en önemli etkenler arasında temiz hava olması şarttır. Kış aylarında ve yaz mevsimlerinde nemli ortamlarda çokça ortaya çıkan nefes darlığı problemlerine karşılık bol oksijenli temiz havayı solumanızda büyük bir fayda vardır. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak nefes darlığı problemlerinizi daha erken çözebilirsiniz. Eğer nefes darlığı dışında başka hastalıklarınız var ise bu kürler o hastalıklarınızı tetikleyebilir.
" } ] }