{ "title": "Nasıra Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Nasira-Ne-Iyi-Gelir-73512.jpg", "date": "21.01.2024 06:33:55", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Nasıra Ne İyi Gelir; Nasır oluşumu cildin sürtünme ve basınca karşı kendini koruma amaçlı oluşturduğu kalın sert yapıda olan katmandır. Genel olarak ayak ve ayak parmakları arasında, el ve el parmakları arasından görülmesi mümkündür. Nasırlar bazen kişi rahatsız edici seviyeye kadar ulaşabilir. Nasır oluşumu ayakkabı kullanımında çok sıkması ile ortaya çıkabilir. Ayağın gereğinden fazla terlemesi ve bakteri oluşumu nedenli oluşabilir. Nasır oluşumunda iltihap görülmez fakat bazen oldukça acı verici duruma kadar ilerleyebilir. Derinin hassas olması ve deri hastalıkları da nasır oluşumunu tetiklemektedir. Ayak parmaklarında ise nasır oluşumu genel olarak aşırı terleme ve sürtünme kaynaklı olmaktadır. Nasır rahatsızlığının belirtileri ise farklı sınırlar olmadan derinin kalınlaşması, ayak ve el kemiklerinde çıkıntı oluşumu, derinin beyaz renkten kahverengi ve sarı renge dönüşümü, zonklama ve acı hissi oluşumu, sık bir şekilde çatlaklar oluşumu görülür.

Nasıra Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İncir: bu meyve genel olarak ayak ve topuk üzerinde bulunan nasırların tedavisi için kullanılır. İncir içeriğinde lateks adı verilen madde nedeni etkisini nasır üzerinde gösterir. İncir yatay olarak ortadan ikiye bölünmelidir. Nasır olan kısım sıcak su ile yumuşatılmalı ve üzerine ikiye bölünmüş olan incir sürülmelidir ve yavaş bir şekilde gezdirilip daha sonra üzeri hava alan bir bez yardımı ile örtülmelidir. İncir olarak tam olgunlaşmamış olan tercih edilmesi gerekir.

Elma sirkesi: Nasır tedavisinde elma sirkesinin kullanımı asit yapıya sahi olduğu için nasır olan bölgeyi yumuşatır ve iyileşme sürecini hız kazandırır. Elinize pamuk yığını alarak elma sirkesi içine batırınız ve nasır olan bölgeye pamuğu bağlayan. Sabah kalktığınız da nasırlı olan bölgeyi kazıyarak üzerini zeytinyağı ile ovalayın. Günde bir kez bu yöntemi uygulayınız.

Soğan: Soyulmuş olan soğanı bir kabın içerisine alarak üzerine beyaz sirke ilave edilir. Daha sonra bu kabı gün boyunca sıcak olan bir ortamda bekletin. Yatmadan önce bu karışımı nasır olan bölgeye bağlayarak yatınız. Sabah kalktığınız da nasırlı bölgenin yumuşadığını anlarsınız. Bu olayı nasır ortadan kalkana kadar tekrarlayınız.

Karbonat: karbonat nasır için çok iyi gelen bir yapıdır. İçeriğinde doğal yok edici bileşikler bulunduğu için oldukça etkilidir. Ilık su dolu olan bir kabın içerisine 3-4 yemek kaşığı karbonat eklenir ve iyice karıştırılır karbonat suyun içerisinde eriyene kadar daha sonra elde edilen karışımı yaklaşık olarak 10 dakika kadar bu suyun içerisinde bekledikten sonra nasırlı kısmı ponza taşı ile sürtün.

Ananas: Ananas meyvesinin kabuğu soyulduktan sonra kabuk kısmı nasır olan bölgenin üzerine konularak bağlanmalıdır.

Limon: Nasırlı olan bölge sıcak su içerisinde tutulduktan sonra üzerine limon sürülür. Limon asit yapıda olduğu için nasırlı bölgeyi yumuşatarak erimesini sağlar.

Hint yağı: Doğal olan bu uçucu yağ yapısı nasır için en iyi çözümlerden biridir. Bu yağ çeşidi nasır olan bölgenin beyazlanmasını ve yumuşamasını sağlar. Bu yağı kullanmadan önce nasır olan bölge ılık su ile yıkanıp yumuşatılmalıdır. Daha sonra ponz taşı ile törpüledikten sonra hint yağı ile masaj yapılarak nasırın ortadan kalkması sağlanır.
" } ] }