{ "title": "Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Mide-Usutmesine-Ne-Iyi-Gelir-62763.jpg", "date": "20.01.2024 03:26:25", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "
Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir, sindirime yardımcı olan mide ağızdan sonra ikinci sindirim mekanizmasıdır. Bir yetişkinin midesi 4 litre genişliğe kapasiteye sahip olabilirken, ortalama 1,5 litre kapasiteyle çalışabilir. Oldukça gıda ve içeceğin bir yerde toplandığı mideye giren her şeyin soğukluk oranına dikkat etmek gerekir. Mesela yenen dondurma, soğuk tüketilen meyveler ve soğuk içilen su veya diğer içecekler daha sonra mide üşütmesine sebep olabilir. Bunun yanı sıra sıcak havalarda serinlemek için açılan kapı ve pencerelerden alınan ceryan etkisi sonrasında mide üşütmesine sebep olabilir. Sadece sıcak havalarda kalmamakla birlikte bu sorun kışın soğuk havalarda da karşılaşılan bir sorundur. Soğuk havalarda da yine dikkat edilmediği zaman mide üşütmesi sorunu meydana gelebilir. Hatta gece uyku sırasında üstün açılması da bu durumda etkili olabilir.

Dışarıdan alınan sıvılar 20 dakika da midemizi terk ederken, katı olanlar ise 1,5 saat kalabilir. Mide salgı sağlayan bir organ olduğundan mide üşütmesi yaşandığında bu salgı durumunda artış olabilir. Devamında ise başta ishal olmak üzere, gastrit ve mide ağrıları gibi komplikasyonlar ile karşılaşılabilir.

Midenin üşütülmesine ne iyi gelir?

Zencefil, çayı mide üşütmesine iyi gelmektedir. Antiviral etki ile virüsler ile savaşırken, antienflamatuvar etki ile de ateş düşmesini sağlamaktadır. Zencefil çayı, aynı zamanda mide salgılarının kontrollü olarak salgılanmasını sağlayarak bağırsakta ortaya çıkan dalgalanmalarında önüne geçmektedir. Zencefil çayı için 50 gr. Taze zencefil ince ince doğranır. Demlik içine atılır ve arzuya görü 5 su bardağı veya 1 litre su eklenir ve kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynaması devam ettirilir, içine biraz karanfil atabilirsiniz. Bu karışım ılık veya soğuk gün boyunca içilebilir. Ayrıca miktarın fazlası zarar vermediğinden normal su tüketimi yerine bu çaydan daha fazla yaparak kullanabilirsiniz.

Karbonat, mide üşütmesine iyi gelen içeceklerden biridir. Hepimizin evinde bulunabilecek mutfaklarda hamur kabartma tozu olarak kullandığımız karbonatın bir su bardağı su içine katılarak içilmesi mide üşütmesine iyi gelecektir.

Keten Tohumu, mucize bitki olarak bilinen keten tohumu, yüksek lif kaynağı ve antioksidan etkisinden dolayı birçok hastalığın tedavisinde asırlardan beri kullanılmıştır.

Mide üşütmesin de yararlandığımız keten tohumu, sindirim sistemine en büyük katkısı olan bitkilerin başında gelir. Aynı zamanda kolesterol sorunlarını da içeriğinde bulunan omega 3 yağ asitleri ile yok eden keten tohumu, mide yanması, ağrısı ve kabızlık sorununu da yok eder.

Nane limon, geleneksel olarak hepimizin evlerinde kullanılan bir çay şeklidir. Nane ve liman içeriğinde bulunan C vitamini ve antioksidan ve antiviral özellikleri nedeni ile mide virüslerinin yok edilmesine yardımcı olur. Bunun için ketıl içine koyduğunuz iki bardak suyun içine bir liman doğranarak kabuğu ile atılır. 10 dakika kaynadıktan sonra bir çay kaşığı kuru nane atılır ve 5 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır, ılık olarak içilir ve mide üşütmelerine iyi gelir.

Soğan, viral enfeksiyonların yok edilmesinde soğan etkili bir antibiyotiktir. Özellikle kırmızı soğanın mide üşütmelerinde etkisi görülmüştür. Bunun uygulaması için bir adet kırmızı soğanı suda kaynatın ve suyunu için tadı biraz değişik gelecek ama midenizin rahatladığını göreceksiniz. Bununla birlikte soğan suyu balın karışımının da faydası olduğu bilinmektedir.

Isırgan otu, mide üşütmesi için iyi gelen en güzel çözümlerden biri de ısırgan otodur. İçeriğinde bulunan antibiyotik etki ile iltihabi durumları, antiviral etki ile midede bulunan virüs ve bakterileri, antienflamatuvar etki ile de ateş düşürülmesine iyi gelen bir mucize bitkidir. Aslında bu bitkinin her sabah çayı içilmelidir. Hazırlanışı ise sabahları aç karna yarım çorba kaşığı ısırgan otu bir çay bardağı suya atılarak kaynatılarak çayı içilir.

Midemizde sürekli yerleşik halde bulunan bakteri ve virüsler bulunur. Bunlar mideye zarar vermek için sürekli bekleme de kalırlar. Bu bekleyiş midenin dayanıklılığının azalmasına kadar sürür. Mide üşütmesinden kaynaklanan hastalık ağır seyrediyor ise doktora başvurup antibiyotik tedavisine başlanmalıdır.
" } ] }