{ "title": "Mide Ülserine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Mide-Ulserine-Ne-Iyi-Gelir-61627.gif", "date": "19.01.2024 15:06:11", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Mide Ülserine Ne İyi Gelir; Mide ülser hastalığı midenin kendisinden salgılanan asit salgısının mide iç çeperine tahriş etmesi sonucu ortaya çıkan hastalıktır. Mide içerisinde bulunan asit oranı kişiden kişiye değişmektedir. Bu asitli yapı midenin iç duvarının aşınmasını sağlayarak zara görmesini sağlar. Mide ülseri oluşumu erken dönemlerde teşhis edilirse tedavisi kolaydır ve çok çabuk atlatılabilir. Fakat ilerlemişse hasta olan kişiyi zorlu bir süreç beklemektedir. Midenin içerisinde asit salgısının artışı kişinin sinirsel gerginliğe sahip olması, safra sıvısının az salgılanması, karaciğer sorunları, mide hassasiyeti, azla miktarda çay ve kahve tüketimi neden olur. Mide ülser hastalığının başlangıç seviyesinde olduğunun belirtisi ağza ekşi bir tat gelmesi ve midede ağırlık hissedilmesidir. Bu şikâyetler görüldüğünde tedaviye başlanmalı fakat tedaviye başlanmaz ise bu ağrıların sırta doğru vurduğu, aşırı terleme ve baş ağrısı, kanama ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkar. Fakat ilerleyen zamanlarda geceleri şiddetli ağrı, mide bulantıları ve kusmalar hastalığın çok ilerleyen sahada olduğunu gösterir.

Mide Ülserine Ne İyi Gelir ve İyi Gelen Besinler; Mide ülser hastalığı eğer erken dönemlerde ise evde hazırlanan kürlerle tedavisi sağlanabilir. Fakat ileri dönemlerde ise mutlaka doktora görünerek öngördüğü tedavi yöntemine başlanmalıdır.

Kızılcık suyu: Mide, bağırsak veya idrar yolları enfeksiyonları için faydalı olan kızılcık suyu içerisinde bol miktarda antioksidan içermektedir. Bu yüzden midede aktif olan bakterilerin mide içerisine tutunması zorlaştırır. Bu yüzden kızılcık suyu günde bir bardak tüketilerek ülsere iyi gelmektedir.

Probiyotikler: Midede bulunan faydalı bakteriler sindirim için gereklidir. Fakat midenin iç yüzeyinde bu bakterilerin faydasını yok eden zararlı bakteriler bulunmaktadır. Bu yüzden probiyotikler bakımından zengin besinler ile beslenmelidir. Böylece midedeki ülseri iyileştirme yoluna girilmiş olur.

Yeşil çay: İçerisinde bulunan kateşin ve epikateşin gibi güçlü bileşikleri içeren yeşil çay her sabah aç karına tüketildiği zaman bağışıklık sistemini güçlendirerek midede bulunan ülsere neden olan bakterilerin azaltılmasını veya tamamen etkisiz hale getirilmesini sağlar.

Kırmızı şarap: Üzümden yapılan şarapta yüksek antioksidan içerdiği için yüksek miktarda anti-bakteriyel içermektedir. Midenin iç yüzeyinde bulunan zararlı bakterileri yok etmektedir. Böylece mide ülserine ve iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.

Matula çayı: Çeşitli otların karıştırılması sonucu elde edilen bu çay yüksek oranda anti-bakteriyel özellik göstermektedir. Temizleyici ve arındırıcı özelliğe sahip olan bu çay günde her sabah kahvaltıdan önce tüketilerek mide içerisindeki zararlı bakterilerin temizlenmesini ve mide iç yüzeyindeki iltihaplanmayı yok eder.

Elma sirkesi: Elma sirkesi mide içerisinde bulunan bakteri, mantar gibi zararlı organizmalara karşı koruyucu özelliğe sahiptir. En doğal şifa kaynağı olarak ifade edilir. Bu yüzden elma sirkesinden her sabah bir yemek kaşığı içilmesi ülser hastalığını tedavi edici özelliğe sahiptir.

Zeytinyağı: Yağ türevleri içerisinde en sağlıklı olan zeytinyağı mide iç yüzeyinde meydana gelen yaraların onarımını sağlar.

K vitamini içeren besinler: Avokado, ıspanak, soya, lahana, kuşkonmaz gibi gıdalar K vitamini açısından zengin besinlerdir. K vitamini mide içerisinde oluşan yaraların iyileşmesinde rol alır.
" } ] }