{ "title": "Makat Kaşıntısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Makat-Kasintisina-Ne-Iyi-Gelir-71231.jpg", "date": "19.01.2024 23:24:02", "author": "Esma KOÇ", "article": [ { "article": "Makat kaşıntısına ne iyi gelir; Makat kaşıntısı kadınlarda görüldüğü gibi erkeklerde daha sık rastlanılmaktadır. Çoğunlukla 30-50 arasındaki yaşlarda olan kişilerde görülmektedir. Makat kaşıntısı sedef hastalığından, aşırı terleme, cilt sorunları, sürtünme, aşırı nemlenme, kimyasal koku (Deodorant ve parfüm) ürünlerinin kullanılması, ciltteki tahriş, yetersiz hijyen ve vücutta olan dahili hastalık gibi sebeplerden dolayı meydan gelmektedir. Ayrıca Tıbbi kaynaklı sebeplerden bazıları cinsel ilişki ile bulaşan enfeksiyon ve mantar, anal fissur, parazit, besin alerjileri, anal tümörler, kabızlık, ishal ve hemoroid rahatsızlıkları da makat kaşıntısı yapmaktadır. Makat kaşıntısı hastalığının belirtileri birden oluşan anal kısımdaki kaşıntı, kızarıklık, şişlik, kuruluk, döküntü, ağrı ve ülserdir. Bu belirtilere göre kişilere göre geçici veya kalıcı nedenler olabilmektedir.

Makat kaşıntısına ne iyi gelir?

Elma sirkesi: Makat kısmının kaşıntısına neden olanlar mantar ve maya enfeksiyonu gelmektedir. Kısacası yükselen asitlik oranı temel nedendir. Elma sirkesi hazırlanışı 1 adet bardak ılık suyun içerisine 3 adet tatlı kaşığı organik elma sirkesi ekleyin. Yapmış olduğunuz karışımı günde iki defa içmesi gereklidir. Elma sirkesi uygulamasının farklı bir yöntemi de Bir leğenin içine sıcak banyo suyu ekleyin. Bu suyun içine bir adet bardağın içine elma sirkesi koyun ve banyo suyunun içine dökün. Sonrasında leğenin içine çıplak bir şekilde oturun. Bu uygulamayı da kaşıntı geçene kadar birkaç gün devam etmelisiniz. Elma sirkesi hem makat kaşıntısını hem de vücudun asit dengesini ayarlar.

Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı doğanın insanlara sunmuş olduğu muhteşem bir besindir. Makat kaşıntısına ne iyi gelir sorusunun bir cevabı da Hindistan cevizi yağıdır. Bu yağ antimikrobik, antibakteriyel ve mantarın düşmanıdır. Ciltte oluşmuş olan enfeksiyonu giderir, iyileşmeye hız kazandırır, cildi temizler ve rahatlatır. Kısacası problemleri kontrol altına almanızı sağlar. Gün içerisinde sızma Hindistan cevizi yağından 2 ya da 3 adet yemek kaşığı olarak içebilirsiniz. Farklı bir uygulamada bir pamuğu yağı dökerek makat kısmınıza yağı sürerek masaj uygulayabilirsiniz.

Sarımsak: Sarımsağın içermiş olduğu maddeler sayesinde makatın içeriden dışarıya doğru oluşan kaşıntının tedavi edilmesinde uygulanır. Bu tarz kaşıntının oluşmasına bağırsak kurtları etken olabilir. Ayrıca sarımsak bitkisinin ağrı kesici ve antibakteriyel özelliği ile şikâyetlerin ortadan kalkmasına yardım edebilir. Sarımsağın uygulanışı bir hafta gün içerisinde 2-3 adet diş sarımsağı çiğ olarak beraber aç karnınıza yemelisiniz. Yanında karanfilde yiyebilirsiniz. Yahut Bir adet yarım bardak suyun içerisine hamakta ezilmiş 2-3 adet diş sarımsağı ve karanfili atın. Bu suyu her gün sabah aç karına için.

Aloe vera: Bir mucize bitki olan aloe vera makat kaşıntısına ne iyi gelir sorunun bir başka cevabıdır. Aloe vera teskin edici, ağrıyı azaltıcı, arındırıcı ve rahatlatıcı bir bitkidir. Makat kısmınızdaki kaşıntının giderilmesinde aloe vera bitkisini kullanabilirsiniz. Kaşıntı dışında hemoroid rahatsızlığından kaynaklı tahrişi de azaltır. Aloe vera bitkisinin yapraklarından koparın. Yaprağı ikiye bölerek içerisindeki jel şeklindeki sıvıyı çıkarın. Makat kısmınıza ovalayarak sürün. Bu uygulamayı gün içerisinde iki defa olarak uygulamanız gerekir.
" } ] }