{ "title": "Kulak Kaşıntısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Kulak-Kasintisina-Ne-Iyi-Gelir-63281.jpg", "date": "19.01.2024 22:05:20", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Kulak kaşıntısına ne iyi gelir; kulak bölgesinde kaşıntı sonrasında kızarıklık, pullanma, ağrı, şişkinlik ve yara meydana gelebilir. Kaşıntı belirtileri ara ara hafiflese de belli bir zaman sonra tekrar kaşıntıya ve enfeksiyona sebep olabilir. Kaşıntı durumlarında bölgeyi kaşımamaya ve bunun için sabırlı olmanız gerekmektedir.

Kulak kaşıntısı sebepleri nelerdir?

Enfeksiyonlar: Dış kulak yolu iltihabı sonrasında kulakta aşırı bir kaşıntı meydana gelmektedir ve kaşıntının en yaygın türlerinden bir tanesidir. Çoğunlukla yüzme sporu ilgilenen kişilerde daha fazla görülmektedir. Çünkü suya maruz kaldıktan sonra bölgenin nemli kalması sonucu meydana gelmektedir. Bu sebeple yüzme sonrası kulağın nemli bırakılmaması çok önemlidir.

Deri Alerjileri, Böcek Sokması ve Yaralanmalar: Deri alerjileri ve kulak yaralanmaları sonucu kaşıntı meydana gelmektedir. Yaralar iyileşme sırasında kaşıntıya sebebiyet vermektedir. Çocuk rahatsızlığı olan su çiçeği kırmızı kabarcıklar ile yoğun bir kaşıntıya sebebiyet vermektedir. Egzama rahatsızlığı d kaşıntının diğer nedenlerindendir.

Besin Alerjisi: Eğer kulağınızda ani ve olağan dışı bir kaşıntı meydana geliyor ise mutlaka doktora muayene olmalısınız. Besin alerjileri aniden ortaya çıkan ve yoğun kaşınma hissi veren kaşıntılardır. Bu tür kaşıntılar aynı zamanda nefes almayı zorlaştırır, dilde şişme ve bayılma gibi sebeplere neden olabilir. Bu rahatsızlığın ismi anafilaktik reaksiyondur. Acil tıbbi müdahale gerektirir.

Kulak kaşıntısına ne iyi gelir?

Kulak kaşıntısının sebeplerine bakılarak tedavi yöntemleri de değişiklik göstermektedir. Bu tedavi yöntemleri nelerdir, aşağıda inceleyelim.

Mantar Önleyici İlaçlar: Yüzücülerin kulağında nemden kaynaklı mantar enfeksiyonları meydana gelebilir. Bu yüzden yüzme sporu ile ilgilenen kişilerin kulağının içini kuru tutmalı ve mantar önleyici ilaçlar kullanmalıdırlar.

Kulak İçinin Yıkanması: Vücutta bazı bölgelerin kızarması ve derinin tahriş olması gibi olaylar kulağı da etkilemektedir. Bu tür rahatsızlıklar sedef hastalığı, egzama ve dermatit gibi rahatsızlıklar olabilir. Bu durumda doktora başvurarak kulak içi yıkatılabilir. Kulak içinin yıkanması kişiyi oldukça rahatlatacaktır.

Sirke ve Alkol Solüsyonu: Orta ve az şiddetteki enfeksiyonlarda kulak kaşıntısı için kullanılabilmektedir. Hazırlanışı; bir miktar sirke ve alkol karıştırılarak kulağa sürülür ve daha sonra kulak bölgesi durulanır. Bu işlem günde ikiden fazla tekrarlanmaması gerekir. Eğer fazla uygulanırsa kulağın kurumasına yol açar ve kaşıntının daha fazla artmasına sebep olur.

Antibiyotik İlaçlar: Semptomları tedavi etmek için antibiyotikli ilaçlar kullanılarak enfeksiyon kurutularak kaşıntıya çözüm bulunmaktadır. Antibiyotik kulakta bulunan bakteriye etki ederek enfeksiyonu tamamen ortadan kaldırır. Kişiyi rahatsız eden kaşıntı böylelikle yok olmuş olur. Antibiyotik ilaçlar kulak kaşıntısına ne iyi gelir sorusuna cevap olarak en etkili yöntemlerden bir tanesidir.

Kulağı Ilık Suyla Yıkamak: Böceğin kulak içine kaçması ve böcek ısırması sonucu yapılan bir işlemdir. Kulak bölgesi ılık su ile yıkanarak kulakta bulunan böcek öldürülerek, dışarı atılması sağlanır.

Hindistan Cevizi Yağı ve Zeytinyağı: Eski yıllardan itibaren kullanılan yağlardır. Bazı durumlarda kulak damlalarının yerini alarak kulaktaki kaşıntıları iyileştirmektedir. Sarımsak yağı da mantar enfeksiyonlarına karşı oldukça etkili bir yağdır.

" } ] }