{ "title": "Kol İncinmesine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Kol-Incinmesine-Ne-Iyi-Gelir-48999.jpg", "date": "21.01.2024 10:39:40", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Kol İncinmesine Ne İyi Gelir, Kolda incinme olayı darbe, düşme veya çarpmalar sonucu ortaya çıkar. Yara oluşumu olmadan morluk, şişlik ve ağrı oluşumu görülür. Kol incinmesin de doku altında yer alan kılcal damarların zedelenmesi sonucu veya kılcal damarların kopması sonucu oluşur. Herhangi bir eklemin burkulması sonucu da ortaya çıkabilir. Çoğunlukla incinme el, ayak bileklerinde ve diz kapaklarında görülür. Eklem kısmı incindiği zaman eklemin bulunduğu yerde zonklama görülebilir. Kişi egzersiz yapmadan spora başlaması da kolda incinmenin ortaya çıkışını sağlar. Kolda incinme için ilk yapılacak olan iş incinen kısmı bez yardımı ile sarmak ve üzerine soğuk su uygulamaktadır.

Kol İncinmesine Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yumurta ve tuz ile tedavi: 2 adet çiğ yumurtanın sarısı bir kaba alınır. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra bu karışım temiz bir sargı bezinin üzerine yayılarak incinen yere sıkıca sarılmalıdır. Yumurta içerisinde bulundurduğu bileşim nedeni ile incik olan kısmın onarımını hızlı bir şekilde sağlar.

Aroma terapi ile tedavi: İncinmeler için, çördük otu (Zulfa otu) ve mercanköşk uçucu yağlarından ikişer damla ılık banyo suyuna ekleyin. Alternatif olarak, ikişer damla çördük otu (Zulfa otu) ve mercanköşk uçucu yağlarını 1 çay kaşığı badem yağıyla karıştırın ve burkulan yere masaj yaparak sürün ardından, bir mendili ya da el yüz havlusunu iyice ıslatana kadar suyun içinde tutun, bu uçucu yağlardan beşer damla damlatarak soğuk olcak şekilde uygulayın. Bu karışımı yerinde tutabilmek için çevresine sargı bezi dolayan.

Bitkisel ilaç ile tedavi: Karakafes bitkisi incinme sonucu oluşan şişlik, morluk gibi belirtilerin ortadan kaldırılmasında görev alır. Karakafes bitkisi çay olarak demlenir daha sonra soğumaya bırakılır. Soğumuş olan bu sıvı içerisine temiz bir bez batırarak ağrıyan bölgeye sarılmalıdır. Diğer bir yöntem ise karakafes bitkisinin kremini incinmiş olan bölgeye sürerek derinin kremi emmesini sağlayana kadar ovalayın.

Homeopati ile tedavi: bu tedavi uygulamaya geçilmeden öncesi ve sonrası ortalama 15 dakika boyunca hiçbir şey yenilip içilmemeli ve dişler fırçalamayın. Kolda meydana gelen incinmenin tedavisi için her yarım saatte bir günde toplam 10 doza kadar 30 cc arnica alınımı olur. Bu ilacın üzerine ise ardından, ağrı geçene kadar günde 4 defa 6c Rhus toxicodendron alın.

Mersin ağacı tohumu ile tedavi: bu tohum iyice ezilerek toz haline getirilir. Daha sonra bu tozun üzerine zeytinyağı eklenerek yakı haline gelen kadar karıştırılır. Elde edilen bu karışım eklem bölgesinde veya kol da görülen incinme olan bölgeye bu macun sürülür.

Kuru kenevir tohumu ile tedavi: Kuru kenevir tohumu iyice dövülerek toz haline getirilir. Daha sonra krem kıvamına gelinceye kadar süt ilave edilerek iyice karıştırılır. Elde edilen bu krem masaj yapılarak burkulan ve incinen bölgeye ve ekleme sürülür.
" } ] }