{ "title": "Kırığa Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Kiriga-Ne-Iyi-Gelir-76136.jpg", "date": "20.01.2024 03:51:55", "author": "beytullah akyel", "article": [ { "article": "Kırığa ne iyi gelir, sorusu yıllardır cevaplanmaya çalışan bir soru. Düzgün beslenme sayesinde kemik kırıklarının daha çabuk iyileştiği gözlemlenmiştir. Alınacak olan doğru vitamin ve mineraller ile kemik kısa sürede kendini onarabilir. Daha çok magnezyum kalsiyum değerleri yüksek yiyecekler tüketilmeli böylelikle kemik desteklenmelidir.

Kırığa ne iyi gelir; Süt peynir yoğurt Bilindiği üzere kemik dokusunda kalsiyum miktarı oldukça fazladır. Kalsiyum kemiğin güçlenmesini sağlamlaşmasını sağlar. Bu yüzdendir ki kalsiyum açısından zengin yiyecek ve içecekleri tüketmek kemikler için oldukça önemlidir. Özellikle de kırık kemikler için kalsiyum ihtiyacı çok fazla artar. Bu nedenle kalsiyum açısından zengin olan süt peynir yoğurt gibi süt ve süt ürünlerini tüketmek gerekir. Ancak yine de süt ve süt ürünleri kemik kırıklarını direk iyileştirici özelliği yoktur. Süt ve süt ürünleri kemiklerin daha çabuk ve kolay iyileşmesini sağlar. Kemiklerin kaynaşmasını da kolaylaştırır. Yine de kemik kırığı olsun olmasın bolca süt ve süt ürünleri tercih etmek önemlidir. Bu sayede daha sağlam daha sağlıklı kemiklere sahip olmak mümkündür. Kemiklerin sağlamlığı sağlamasının yanında kemikleri koruyucu özelliği de vardır. Bu yüzden kemik kırılmadan önce bolca tüketilmesi daha önemlidir. Süt ve süt ürünleri ayrıca daha ileri ki zamanlarda kemik erimesi gibi problemlerinde yaşanmasının önüne geçebilir. En azından riski büyük ölçüde azaltır. Kalsiyumun yanında D vitaminine de sahip olması kemiklerin yapısına katılması dolayısı ile önemlidir.

Yeşil Sebzeler; de süt ve süt ürünleri gibi içeriğinde bol miktarda kalsiyum ve D vitamini vardır. Bu sebeple kemikler için oldukça yararlıdır. Bu sebepledir ki kemik kırıkları durumunda bol miktarda yeşil sebze tüketmek gereklidir. Aynı zamanda yeşil sebzeler kemik ve kemik gelişimi içinde oldukça önemlidir. Küçük yaşlardan beri bolca yeşil sebze tüketilmelidir. Böylelikle ileride yaşanacak kemik hastalıkların da önüne geçilir. Aynı zamanda yeşil sebzeler güçlü ve sağlam kemikler içinde fazlasıyla gereklidir.

Fasulye; içerdiği besin ve mineraller sayesinde kemikleri direk iyileştiremese de iyileştirme sürecine katkıda bulunur ve hızla iyileşmesine olanak sağlar. Bu yüzden kemik kırılmaları durumunda bolca taze fasulye tüketmekte fayda ve yarar vardır.

Portakal; çoğu açıdan vücut için oldukça yarayışlı bir besindir. Aynı zamandaki içeriğindeki çok miktarda kalsiyum sayesinde kemik kırılmalarına birebirdir. Kemik kırıklarının iyileşmesi süresini önemli miktarda azaltır.

Yumurta; da D vitamini ve protein açısından oldukça zengindir. Protein vücuttaki yapım ve onarım da görevlidir. Bu sayede kemiklerin iyileşmesini sağlar. Özellikle de sabahları aç karna tüketilecek yumurta kemiklerin kaynamasına ve iyileşmesine olanak sağlar. Aynı zamanda kemik kırığı ağrılarını da azaltabilir.

Ananas; kemik kırıkları iyileşmesinde etkili birçok madde barındırmaktadır. Bu sayede kemiklerin kaynamasını ve iyileşmesini hızlandırır. Hem meyve hem de meyve suyu olarak tüketmek faydalı olacaktır. Fazla tüketmek mide rahatsızlığı olanlar için sakıncalı olabilir.
" } ] }