{ "title": "Kıl Dönmesine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Kil-Donmesine-Ne-Iyi-Gelir-17367.jpg", "date": "20.01.2024 01:48:15", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Kıl dönmesine ne iyi gelir, Saç ve vücuttaki kılların dökülüp kuyruk sokumu bölgesinde cilt altına girmesi ve burada zamanla cilt altında biriken kıl ve yabancı maddelerin artması ile ortaya çıkan bir problemdir. Halk arasında çoğunlukla kıl batması ile karıştırılmaktadır ve birbirinden farklı olan problemlerdir. Çünkü kıl dönmesi yüz ve koltuk altı gibi vücudun bölgelerinde görülmemektedir. Kıl dönmelerinin yüzde 95 oranı kuyruk sokumu bölgesinde, yüzde 5'i ise göbek çukuru bölgesinde görülmektedir.

Kıl dönmesinin kesin bir sebebi bilinmemektedir. Fakat yapılan araştırmalar saç kılları, vücut kılları ve yabancı cisimlerin cilt altına girmesi ile meydana geldiğini göstermektedir. Fazla kilolu olan insanlar risk altındadırlar. Kalça kısımları daha geniş olduğu için biraz daha risk artmaktadır. Hijyenik olmamada aynı zamanda riski arttırmaktadır. Kuyruk sokumu bölgesini düzenli olarak temizlemek ve temiz tutmak çok önemlidir.

Kıl dönmesine ne iyi gelir ve bitkisel yöntemler nelerdir?

Kabartma Tozu: Cilt üzerinde yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir etkisi bulunduğu için peeling etkisi ile cilt üzerinde meydana gelen kaşıntının başlamadan yok olmasını sağlayacaktır. Hazırlanışı; bir su bardağı su içerisine bir yemek kaşığı kabartma tozu ilave edilerek, güzelce karıştırılır. Bir pamuk topu kabartma tozlu su içerisine batırılarak çıkartılır. Kıl dönmesi olan cilde bu pamuk sürülerek bölge temizlenir. Yaklaşık beş dakika bekletilir ve hemen arkasından soğuk su ile durulanır. Bu tedavi yöntemi her gün 2-3 kez tekrarlanmalıdır. Kıl dönmesi geçene kadar uygulanmalıdır.

Kabartma tozu ile yapılan başka bir yöntem ise yulaf ezmesi ile yapılan kürdür. Hazırlanışı; bir çay kaşığı kabartma tozu ve bir çorba kaşığı yulaf ezmesi bir su bardağı su içerisinde iyice karıştırılır. Karışım bir hamur halini alacak. Hamurlaştıktan sonra kıl dönmesi olan bölgeye hafifçe hamurdan alınarak bölgeye sürülür ve yaklaşık 5 dakika bekletilir. Daha sonra bölge ılık su ile yıkanır ve hafifçe kurulanır. Bu kür günde iki kez uygulanmalıdır. Kabartma tozu ve yulaf ezmesi ile yapılan kür kıl dönmesine ne iyi gelir sorusuna cevap olarak en etkili yöntemlerden biridir.

Aspirin: Kızarıklık ve kaşıntı kıl dönmesinin en yaygın belirtilerinden biridir. Kızarıklık ve şişliği önlemek için aspirin kullanılabilmektedir. Bölgenin iltihaplanmasını, şişmesini ve kaşıntıyı en aza indirmeye yardımcı olmaktadır. Bunların yanında aspirin içerisinde bulunan bileşenler sayesinde bölgede bulunan kılların yumuşamasını sağlayacaktır. Hazırlanışı; iki adet aspirini bir kaşık yardımı ile iyice ezin. Birkaç damla su ilave ederek hamur halini alana kadar karıştırın. Daha sonra üzerine bir çay kaşığı bal ilave edin. Daha sonra bu karışımı kıl dönmesi olan cildinize hafif hareketlerle iyice sürün. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve daha sonra ılık suyla bölgeyi güzelce yıkayın. Daha sonra hafifçe kurulayın. Bu bitkisel tedavi yöntemini bir hafta boyunca günde 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Isırgan Lapası: Isırgan otunu az su içerisinde iyice haşlayın ve lapa haline getirin. Hazırlamış olduğunuz lapayı soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra lapayı kıl dönmesinin olduğu bölgeye sürün ve üzerine ince bir tülbent örtün. Bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletin. Kıl dönmesi geçinceye kadar haftada 3-4 kez uygulayabilirsiniz.
" } ] }