{ "title": "Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Karaciger-Yaglanmasina-Ne-Iyi-Gelir-82272.gif", "date": "20.01.2024 16:28:02", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir; Karaciğer vücudumuzdaki en büyük organımızdır. Karın boşluğumuzun sağ üst kısmında yer alan önemli fonksiyonlara sahiptir. Kanımızda bulunan kimyasal maddelerin düzenlenmesinde ve vücutta kullanımını sağlayan organ olduğu için sağlığının korunması gerekir. Safra sıvısının, protein gibi organik maddelerin üretimi ve çok fazla enzimin üretildiği organdır. En önemli görevlerinden biri vücutta bulunan amonyak gibi zehirli olan maddenin zehirsiz olan üreye dönüşmesini sağlar. Karaciğer yağlanması hücrelerin normalden fazla yağ içermesi sonucu ortaya çıkar. Yağlanmanın geç fark edilmesi siroz hastalığına kadar götürebilir. Aşırı alkol tüketimi, sigara kullanımı, aşırı kilo, düzensiz beslenme, kolesterol hastalığının bulunması karaciğer yağlanmasına neden olmaktadır.

Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir; Karaciğer yağlanması yaygın olarak görülen bir rahatsızlıktır. Karaciğer yağlanmasını önlemek için alınan en önemli tedbirlerden biri sürekli olarak spor yapılmasıdır. Diğer bir önlem eğer çok fazla alkol tüketimi var ise alkol tüketimi bırakarak hayatından çıkarmalıdır. Karaciğer yağlanmasını önleyen doğal kaynaklarda bulunmaktadır. Fakat bu doğal kaynaklardan kür hazırlanmalıdır.

Maydanoz Kürü: Yarım bağ maydanozu sapları ile blenderden geçirilir. Bu işlem gerçekleştirdikten sonra maydanozların içerisine 2 yemek kaşığı limon sıkılmalıdır. Fakat sıkılan limonu taze olarak kullanmanız gerekir. Limonu önceden sıkıp bekletilmemelidir. Bir öneri daha kesinlikle hazır limon suyu kullanılmamalıdır. Maydanoz ve limon suyunun tamamen özdeşleşmesi için çok iyi bir şekilde karıştırılması lazımdır. Bu hazırlanan kürü her sabah aç karına tüketmelisiniz. Ortalama 15 dakika üzerine hiçbir şey tüketilmemelidir. Çünkü bu kürün etkisini daha iyi göstermesi için yapılması gerekir. Kürün tamamen etkisini göstermesi için üzerine 1 su bardağı ılık su tüketilmemelidir.

Kereviz Kürü: Ortalama 300 gram kerevizi ince ince dilimleyerek kaynamakta olan 2 su bardağı ölçeğindeki suyun içerisine atılarak daha sonra ağzı kapatılarak birkaç dakika kaynatılması sağlanır. Hazırlanan bu kürü hem sabah hem de akşam yemeğinden yarım saat önce içilir. Bu kür üç ay boyunca tüketilirse karaciğer yağlanmasının azaldığını görürsünüz.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitkisel yöntemlerinden biridir. Karaciğer etrafında biriken yağın erimesini sağlar. Ilık bir bardak suya elma sirkesi ekleyerek üzerine de isteğe bağlı bal ekleyerek yemeklerden önce iki kere çay bardağı kadar tüketilmelidir.

Karahindiba: bu bitki karaciğerde biriken yağların iyi bir şekilde erimesini sağlar. Fakat bu kür alkole bağlı olmayan yağlanmalara etki göstermektedir. Sıcak bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı kurutulmuş olan karahindiba bitkisi ekleyerek 10 dakika kadar demlenmesini bekleyiniz. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek günde 3 kere 2 hafta boyunca içilir.

Papatya: Papatya meyvesi veya tohumu karaciğer yağlanmasına iyi gelmektedir. 6 adet kurutulmuş olan papatya tohumunu iyice eziniz ve taze limon suyu ile karıştırılarak 1 ay boyunca günde 2 defa tüketiniz. İsteyen kişi bu karışımın üzerine 1 tatlı kaşığı bal ilave ederek tüketebilir.
" } ] }