{ "title": "Hapşırmaya Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Hapsirmaya-Ne-Iyi-Gelir-98558.jpg", "date": "19.01.2024 19:02:32", "author": "Kübra Gültekin", "article": [ { "article": "
Hapşırmaya ne iyi gelir; Hapşırmaya birçok şey etken olmaktadır. Kimi zaman soğuk algınlığı bazen alerjik rahatsızlıklar ve bunun gibi hapşırmayı tetikleyen birçok etken vardır. Eğer alerjik bir durumla karşı karşıyaysanız buna tükettiğiniz gıdalar, dondurulmuş gıdalar, asitli içecekler, fıstık, süt ve baharatlı gıdalar etki ederek alerjinizi ortaya çıkararak hapşırmanıza sebep olabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya geldiğinizde öncelikle yapmanız gereken şey Uzman bir hekime başvurarak ayrıntılı alerji testi yaptırarak hapşırmanıza neden olan etkenleri teşhis ettirmelisiniz. Daha sonrasında ise neden olan maddelerden uzak durarak hapşırmanızı engelleyebilirsiniz. Hapşırmak aynı zamanda vücut direncinizi düşürerek bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir. Bu durum karşısında C vitamini bakımından zengin olan gıdalar tüketebilirsiniz.

Hapşırmaya ne iyi gelir ve neler yapılmalı?

Su tüketimi; Burun kurumuş ise bu da hapşırma sebeplerinden biri olabilir. Bunun için bol miktarda su tüketimi vücudu nemlendirir ve burun kanallarını açarak hapşırmayı engeller. Su içmek vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Özellikle sabahları bir bardak ılık su ve gün içerisinde 8-10 bardak su tüketilmelidir.

El hijyeni; Her hastalıkta olduğu gibi hapşırmada da hijyen çok önemlidir. Özellikle hapşırırken elimizle burnumuzu kapattığımız için el hijyenine dikkat edilmeli. Eller sık sık sıcak su ve sabunla yıkanarak bakteri oluşumu engellenmeli.

Zencefil; Burun akıntısı için ve hapşırma ataklarını engellemek için zencefil birebirdir. İsteğe bağlı olarak çiğ zencefili bala karıştırarak tüketebilir ya da zencefil çayının içerisine bal ilave ederek tüketebilirsiniz. Tarçın sevenler çaylarının içerisine tarçın da ilave edebilirler.

Rezene tohumu; Antibiyotik özelliğe sahip olan rezene tohumu özellikle üst solunum enfeksiyonlarında tavsiye edilir. Hapşırma ataklarını azaltmak için ezilmiş rezene tohumlarını su içerisinde kaynatıp daha sonra süzerek ve bal ilave edip tüketebilirsiniz.

Okaliptüs yağı; Hazır satılan menitollü mendiller yerine kendiniz evde bir mendil içerisine okaliptüs yağı dökerek burnunuza uygulayabilirsiniz.

Vazelin; Burnunuza vazelin ile masaj uygulayarak nemlendirerek hapşırmayı engelleyebilirsiniz.

Çemen tohumu; Anti bakteriyel özelliğe sahip olan çemen tohumu özellikle sinüzite bağlı olan hapşırmalar için oldukça etkilidir. Çemen tohumunu sıcak suda demlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Demir hindi bitkisi; Karabiber hapşırtma özelliği ile bilinse de demir hindi bitkisi ile kullanıldığı zaman hapşırmayı engeller.

Doğal çözümlerle ve bitkisel otlarla hapşırma probleminizi çözebilirsiniz. Zaman zaman rahatsızlık veren hapşırma özellikle bahar aylarında alerjik reaksiyonlara bağlı bir şekilde kendini gösterir. Bu gibi durumlarda bitkisel çözümlere baş vurarak hapşırma ataklarınızdan kurtulabilirsiniz. Öncesinde Uzman bir hekime başvurarak gerekli olan testleri yaptırmayı ihmal etmeyin.
" } ] }