{ "title": "Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Diz-Kireclenmesine-Ne-Iyi-Gelir-65257.jpg", "date": "21.01.2024 13:22:01", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir, Diz kireçlenmesi; Kıkırdağın incelmesi neticesinde kemikler birbirlerinin üstüne biner. Kemiklerin birbirinin üstüne binmesi ile ağrılar, iltihaplanmalar ve hareketlerde birtakım kısıtlamalar meydana gelir. Bunun sonucunda ise kireçlenme ya da diğer adı ile osteoartrit rahatsızlığı meydana gelir. Kireçlenme gene olarak 40 yaş üstü bireylerde rastlanır. Kireçlenmenin en sık rastlandığı nokta ise dizde olur. Diz kireçlenmesinin sebepleri; kalıtsal faktörler, fazla kilolar, yanlış egzersiz yapılması, yaralanmalar, aşınmalar, diyabet, tirodi bezinin az çalışması, fazla demir yükü gibi daha pek çok farklı etkenlerdir. Diz kireçlenmesinin sebepleri ve semptomları bilinmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Dizde kireçlenme tedavi etmede birçok farklı yöntem bulunur. Modern tıbbın yanı sıra alternatif tıpta diz kireçlenmesine iyi gelir. Diz kireçlenmesinin tedavisi için alanında Uzman bir doktora başvurarak hastalıktan kurtulabilirsiniz. Doktorun tavsiye ve tedavi yöntemi sayesinde kısa zaman içinde diz kireçlenmesi de iyileşir. Diz kireçlenmesi için doktor tavsiyesi ile alternatif tıp önerileri de uygulanabilir.

Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir, Yapılması Gerekenler

Kilo Verilmelidir; Bireylerde kiloların verilmesi dizlerdeli yükü de azaltır. Hem diz kireçlemesinin ilerlemesine engel olur hem de daha kısa süre içinde tedavi olunmasını sağlar. Alanında Uzman bir diyetisyen kontrolünde kilo verilmesi daha sağlıklı olur. Kısa zamanda fazla kilo vermek değil, sağlıklı ve kalıcı kilo vermek önemlidir. Özellikle 65 yaş üstü bireylerde daha yavaş kilo vermek önemlidir.

Spor Yapılmalıdır; En güzel yöntem yürüyüş yapmaktır. Fakat burada hassas bir nokta vardır ki yürüyüş esnasında ya da sonrasında ağrı oluşuyorsa zorlama olmamalıdır. Kısa mesafede ve yormayan, ağrı yapmayan yürüyüşler tercih edilmelidir. Yürüyüş dışında yapılacak olan diğer egzersizler için de ağrı önemli noktadır.

Medikal Tedavi Uygulanabilir; İlaç tedavisi her hastalıkta ilk tercih edilendir. Diz kireçlenmesi neticesinde meydana gelen ağrılar için aspirin tarzı basit ağrı kesiciler kullanılabilir. Bunun dışında farklı ilaçlar da kullanılabilir. Fakat ilaçların yan etkileri de olduğu için doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Kaplıcalar; Yüksek tansiyon ve kalp sağlığı sıkıntısı olanlar haricinde dizdeki kireçlenmesi için sıklıkla önerilen tedavi kaplıcalardır. Kaplıcalar hem fonksiyonel durumu iyileştirir hem de ağrıların hafiflemesinde yardımcı olur.

Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir, Bitkisel Kür Tarifi

Kür İçin Gerekli Malzemeleri
Kür Nasıl Yapılır?

Kurutulmuş çınar yaprakları klorsuz su içine ufalanır, ilave edilir. Bu karışım ocağa konulur ve kaynatılır. 45 saniye boyunca kaynaması yeterlidir. 45 saniye sonrası ocağın altını kapatabilirsiniz. Ardından karışımı süzün. Her defasında taze olarak hazırlanıp tüketilecek olan kür her gün sabah, akşam ve öğlen yemeklerden önce tüketilmelidir. Bu kür 1 ay boyunca düzenli olarak uygulanmalıdır. Fakat kürün uygulanması ilk hafta her gün içerken ikinci hafta bir gün ara verip bir gün içilmelidir. Üçüncü hafta üç gün içilmeli ve bir gün ara verilmeli, dördüncü hafta ise dört gün içilmeli ve bir gün ara verilmelidir. Bu kürü uygularken diz kireçlenmesinin tedavisinin daha etkili olması için süt ve süt ürünlerinden uzak durulmalı, hafif yürüyüşler yapılmalı ve beslenmeye özen gösterilmelidir.

Bunların yanı sıra diz kireçlenmesine ne iyi gelir; fizik tedavi ve rehabilitasyon, eklem içi kortizon enjeksiyonu, eklem içi kayganlaştırıcı sıvı enjeksiyonları, glukozamin ve kondroitin preparatlarıdır.

" } ] }