{ "title": "Diş Eti Sızlamasına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Dis-Eti-Sizlamasina-Ne-Iyi-Gelir-77176.jpg", "date": "19.01.2024 05:40:42", "author": "Ece Naz Aydın", "article": [ { "article": "Diş eti sızlamasına ne iyi gelir, Diş insanın en hassas olduğu ve herhangi bir rahatsızlıkta çok can yakıcı acılar çektirebilen bir hastalıktır. Bu tür hastalıkların oluşmasının birden fazla nedeni vardır ama en önemli neden diş yapısının zayıf olmasıdır. Diş yapısındaki zayıflık yüzünden yediğimiz ve içtiğimiz şeyler dişin sert yapısından ilerleyerek diş minesine ulaşır ve bunun sonucunda diş minesi de zarar görür. Diş eti sızlamaları da bu şekilde meydana gelir. Diş eti sızlamalarının nedenleri birden fazladır nedenler arasında sürekli meydana gelen diş eti kanamaları, dişlerin sert bir şekilde fırçalanması, diş etlerinde meydana gelen yaralar, diş etinde oluşan bazı alerjik reaksiyonlar, anemi hastalığı, gereğinden az beslenme, diş eti iltihaplanması, diş etlerinde ve diş destek kemiklerinde iltihaplanma oluşması diş eti sızlamalarına sebep olur.

Diş eti sızlamasına ne iyi gelir diye düşündüğümüz zaman karşımıza çıkan birden fazla doğal çözüm ve çeşitli bitki türleri vardır. Bunlar incelenmeli ve kişi kendine uygun olan çözüm yollarını seçip ona göre davranmalıdır.

Diş eti sızlamasına ne iyi gelir?

Yağ çekme: diş güçlendirici ve diş ve ağız sağlığını koruyucu, diş kayıplarını önleyici olarak kullanılmıştır. Yağ çekme işlemi ağız içerisinde bulunan bakterileri öldürmede ve dişlerin daha parlak olmasını sağlamaktadır. Yağ çekme işlemi sadece ağız ve diş sağlığı için değil bütün vücut için faydalıdır.

Zerdeçal: Anti- bakteriyel ve anti- iltihap özelliklerine sahip bir besindir. Bu özelliğinden dolayı zerdeçal diş ve diş eti sızlamalarına iyi gelir.

Yeşil çay: Florür, polifenol ve kateşin yeşil çayın içerisinde bulunan yararlı bileşenlerdir. Bu bileşenler dişleri çürüten bakterilerin ortadan kalkmasını ve bu sayede de diş sağlığını korumaya yarar.

Meyan kökü: Meyan kökü diş ve diş etlerinin sağlığı için faydalı gıdalardan biridir. Licoridin ve licorisoflavan A adı verilen bu iki bileşen bakımından oldukça zengindir. Bu iki bileşen dişler arasından bulunan boşluklarda var olan bakterileri ve diş etlerinde biriken bakterileri yok etmekte etkilidir. Meyan kökü hem çocuklarda hem de yetişkinlerde diş kaybını önlemekte ve diş etlerinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Fesleğen: Fesleğen güzel kokuya ve rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Ağız ve diş sağlığı için de çok faydalıdır. Bunun yanı sıra ağız kokusuna da iyi gelir. Dezenfektan özelliği ile diş plağı oluşumunu, ağız kokusunu, ağızda oluşan bakteri ve mikropları, diş eti sızlamalarını yok eder. Diş kayıplarını önleyici özelliğe sahiptir.

Nane: Anti-bakteriyel ve anti-septik özelliğe sahiptir. Bu özellikleri ile nane komple ağız sağlığına, diş ve diş eti sızlamalarının tedavisinde kullanılan doğal bir besindir. Nane diş eti sızlamalarına ve ağız da oluşan kötü kokuları önlemede bire birdir.

Tuz: Anti-bakteriyel ve anti-septik özelliğe sahip olan tuz ağız içerisinde bakteri birikmesini önlemekte, diş ve diş eti sızlamalarına da iyi gelmektedir.

Karanfil yağı: Doğal anti-septik özelliğe sahip olan karanfil yağı diş ve diş eti sızlamalarına iyi gelen bir yağdır.
" } ] }