{ "title": "Çarpıntıya Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Carpintiya-Ne-Iyi-Gelir-99179.jpg", "date": "20.01.2024 13:42:29", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Çarpıntıya Ne İyi Gelir; Çarpıntı, Kalp atışlarının ritminde meydana gelen hız artışı ve düzensizlik olarak tanımlanabilir. Genel olarak sorunlu bir durum olmasa da bireyi endişelendiren bir durumdur. Çarpıntı nadir de olsa birtakım kalp hastalıklarının habercisi olabilir. Çarpıntı nedenleri; tiroidi bezlerinin fazla çalışması, aşırı kafein tüketimi, stres, yorucu aktivite ve egzersizler, anksiyete bozukluğu, nikotin tüketimi, yüksek ateş, regl dönemi hormonal değişimler, hamilelik dönemi hormonal değişimler, astım ve solunum ilaçları, antidepresanlar, kandaki oksijen seviyesi azlığı, kilo vermede kullanılan ilaçlar, anemi, demir eksikliği gibi daha pek çok etkendir. Çarpıntı oluşum sebeplerinin yelpazesi oldukça geniştir. Çarpıntı belirtileri; mide bulantısı, bulanık görme, baş dönmesi, kusma, bayılma gibi durumlardır. Çarpıntı semptomları ne sebepleri iyi bilinmeli ve yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Çarpıntıya Ne İyi Gelir; Yapılması Gerekenler
Çarpıntıya Ne İyi Gelir; Bitkisel Yöntemler

Şeker pekmezi; Potasyum (K), magnezyum (Mg) ve kalsiyum (Ca) bakımından zengindir. Bu minerallerin eksikliği vücutta çarpıntıya sebep olduğu için şeker pekmezi tüketimi çarpıntı oluşumunun önüne geçer. Ayrıca anemi (Kansızlık) hastalığının tedavisinde de etkilidir. Anemi de çarpıntı nedenleri arasında yer alır. Çarpıntı için; 1 fincan su içine bir yemek kaşığı şeker pekmezi ilave edilir. Günde bir defa bu karışımın tüketilmesi tedavi edicidir.

Magnezyum; Vücuttaki magnezyum mineralinin eksikliği çarpıntı oluşumuna sebep olur. Bu nedenle magnezyum bakımından zengin olan besinler (Ispanak, lahana, marul, badem, kaju, kabak çekirdeği, susam gibi) sık tüketilmelidir.

Tarçın; Çarpıntı tedavisinde yaygın olarak kullanılan mucizevi şifa kaynaklarından birisi de tarçındır. Tarçın kalbe faydası olan birtakım mineral maddeleri, besleyici bileşenleri içerir. Kolesterol dengesini ayarlar. Bir çay kaşığı toz tarçının içine bir su bardağı eklenir ve tüketilir. Günde bir defa 4 gün boyunca tüketmelisiniz.

Melisa Otu; Tonik etkisi ile bilinen melisa otu kalp ve dolaşım sistemine faydaları oldukça fazladır. Sakinleştirici özelliği sayesinde çarpıntıyı tedavi eder. 1 fincan kaynar su içine kurutulmuş melisa yaprakları atılır ve 5 dakika demlenmesi beklendikten sonra içilir. Günde 1 fincan içmek yeterli olacaktır.

Alıç Bitkisi; Kalbe giden kan akışına yardımcı olur ve kalp atışlarının kararlı olmasını sağlar. Yan etkileri olabileceği için alıç bitkisi doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Günde belirli dozları vardır.

Bunların yanı sıra bitkisel olarak çarpıntıya ne iyi gelir; kedi otu, vücuttaki elektrolitlerin dengelenmesi, maydanoz, çarkıfelek, aslan otu, kava kava, papatya çayı, pasiflora çayı, kuşkonmaz bitkisi çayı.

Sonuç olarak çarpıntı her yaşta oluşabilir ve nedenleri çok çok farklı olabilir. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı çarpıntı sorunu uzun sürdü ya da kısa sürse dahi şiddetli ise doktora danışılmalıdır. Ardından doktor önerisi üzerine tedavi için gerekli işlemler yapılmalıdır.
" } ] }