{
"title": "Boğaz Şişkinliğine Ne İyi Gelir",
"image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Bogaz-Siskinligine-Ne-Iyi-Gelir-79566.jpg",
"date": "19.01.2024 13:50:15",
"author": "Yunus Yunusoglu",
"article": [
{
"article": "
Boğaz şişkinliğine ne iyi gelir, Boğaz dış etmenlere maruz kalma oranı çok fazla olduğundan vücutta mikropların en çabuk yayılıp çoğaldığı bölgedir. Özellikle bademciği alınmamış kişilerde bademcik iltihaplanması olarak görülür. Vücut direncini düşürdüğü gibi beslenme sorunlarını da ortaya çıkarmakta ve yutkunma da problemler meydana gelebilmektedir. Toplum olarak yanlış ilaç kullanımı, kullanılan bu ilaçların düzenli ve tedavi süresi boyunca kullanılmaması sonucu boğaz şişkinliği tekrar nüks etmekte olan bir hastalık haline geliyor. Mevsim değişikleri, soğuk yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi en çok boğaz şişkinliğine sebep oluyor. Tedavi amaçlı eğer antibiyotik verilmiş ise mutlaka 7 gün ya da tedavi süresi ne kadar ise bu süre boyunca ilaç kullanımı bırakılmayarak boğaz şişkinliğine sebep olan mikrop ve bakterilerin ilaçlara karşı direncinin artırılmaması sağlanmalıdır.
Boğaz şişkinliğine ne iyi gelir?
Tuzlu su ile gargara: Boğazda şişkinliğesebep olan bakterileri asiditesi sayesin hücre çeperlerine zarar vererek bakterilerin üremesini durdurur ve boğaz şişkinliğini azaltır.
Bal süt ya da bal su karışımı: Bilindiği üzere bal antibakteriyel ve antiseptik özelliği ile bakteri ve mikrop gelişimi engeller ayrıca boğazın yumuşamasını sağlayarak yutkunmayı kolaylaştırır.
Süt, karabiber, pul biber karışımı: Bir bardak kaynatılmış süt içerisine bir çay kaşığı karabiber ve pul biber eklenerek bu karışım içilir. Boğazın yumuşamasını sağlayarak yutkunmayı kolaylaştırır.
Bal, zencefil, tarçın, limon karışımı: Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı toz zencefil, biraz tarçın ve bir dilim limon eklenerek içilir. Vücut direncini artırarak boğazı yumuşatır ve mikropların çoğalmasını engeller.
Bunların dışında sigara içiliyorsa tüketimi azaltılmalı ve vücut direncini artıracak bol vitaminli yiyecekler ve sebzeler tüketilmelidir. Bütün hastalıklarla mücadele etmenin en iyi yolu hastalık başlamadan tedbir almaktır.