{ "title": "Böcek Sokmasına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Bocek-Sokmasina-Ne-Iyi-Gelir-88312.jpg", "date": "23.01.2024 03:52:52", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Böcek sokmasına ne iyi gelir; böcek ısırıkları hafif ciltte reaksiyonlara sebep olmaktadır. Çoğunlukla kaşıntı, batma, şişlik ve kızarıklık meydana gelir. Böcek ısırıkları, eşek arısı sokmaları, yaban arısı ve akrep gibi ısırıklar nadirde olsa ciltte şiddetli reaksiyonlara neden olur. Ayrıca böcek ısırmaları sonucunda böceklerde bulunan hastalıkların insana geçme ihtimali bulunmaktadır.

Böcek sokmasının belirtileri böceklere göre değişiklik göstermektedir. Fakat çoğunlukla böcek sokması sonucunda ağrı, kızarıklık, şişlik ve sokmanın olduğu ciltte yanma ve kaşıntı meydana gelmektedir. O bölgedeki ciltte enfeksiyon ve çatlaklar meydana gelebilir. Tedavi edilmediği zaman ciltte enfeksiyon şiddetli olabilir ve deri altında kistler yapabilir. Bu yüzden bu durumlar meydana gelmemesi için bazı önlemlerin alınması ve tedavilerin uygulanması gerekmektedir. Böcek sokmasında oluşabilecek hafif reaksiyonlarda böcek sokmasına ne iyi gelir ve alınması gereken önlemler nelerdir, bunlara bir göz atalım;
Çoğunlukla bir böcek sokması veya böcek ısırması sonrası gelişen belirtiler losyonlar ve kremler ile bir veya birkaç gün içinde kaybolacaktır. Fakat belirtiler küçük fakat böcek ile tereddütleriniz bulunuyor ise mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna veya doktorunuza giderek, tedaviye başlamalısınız.

Böcek sokmasına ne iyi gelir ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Yulaf Ezmesi: Ciltte tahriş olmayı engelleyici özelliği olduğu için mutlaka kullanılmalıdır. Hazırlanışı; bir kap içerisine yulaf ezmesi ve su eşit miktarlarda ilave edilerek karıştırılır ve hamur haline getirilir. Daha sonra böcek sokan bölgeye yaklaşık 10 dakika boyunca uygulanır. Daha sonra bölge ılık su ile yıkanarak hafifçe kurulanır. Yulaf ezmesi kaşıntıyı ve şişliği alarak, rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Buz Kompresi: Böcek sokmalarında ilk akla gelen buz kompresleridir. Kaşıntıyı ve şişliği alır ve rahatlamanıza yardımcı olur. Fakat cildinizin zarar görmemesi için buz ile cildiniz arasına bir bez koymalısınız. Aynı zamanda soğuk hava enfeksiyon oluşmasını engellemektedir.

Bal: Balın en önemli özelliği antibakteriyel olmasıdır. Kaşıntılı bir cildin rahatlaması için küçük bir damla bal yeterli olacaktır. Çeşitli cilt rahatsızlıkları ve böcek sokmaları için balın her gün kullanımını destekleyen yüzlerce kür bulunmaktadır. Bal böcek sokmasına ne iyi gelir sorusuna cevap en iyi yöntemlerden biridir.

Aloe Vera: Evlerde süs bitkisi olarak yetiştirilen aloe veranın birçok faydaları bulunmaktadır. Jel halinin kullanımı anti enflamatuvar özellikleri sayesinde yaraların iyileştirilmesi ve enfeksiyonların giderilmesi için yardımcı olmaktadır. Böcek sokması sonucunda ciltte oluşan kızarıklık üzerine sürüldüğü zaman kaşıntıyı ve acıyı kısa zamanda yok edecektir. Aynı zamanda aloe vera bitkisi sedef hastalığına ve uçuğa çok iyi gelmektedir.
" } ] }