{ "title": "Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir", "image": "https://www.neiyigelir.gen.tr/images/Agiz-Kokusuna-Ne-Iyi-Gelir-32937.jpg", "date": "19.01.2024 09:11:05", "author": "Ece Naz Aydın", "article": [ { "article": "Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir: Ağız kokusunun tıbbi adı Halitosis'tir. Ağız kokusu toplum tarafından hoş karşılanmayan bir durumdur. Ağız kokusu hem kişiyi hem de çevreyi olumsuz etkiler. Ağız kokusu yaşayan kişi bu sorununa en kısa zamanda mutlaka bir çözüm yolu bulmalıdır. Aksi takdirde çevresinde bulunana kişiler ondan uzaklaşmaya başlayacaktır ve daha sonra belki de bir çevresi kalmayacaktır. Ağız kokusuna ne iyi gelir diye düşünüyoruz ama ağız kokusunun nedenlerini düşünmüyoruz. Ağız kokusunun birçok sebebi olabilir. Ama sabahleyin gözümüzü açtığımız zaman öncelikli olarak elimizi yüzümüzü yıkamalı ve daha sonra da ağımızı çalkalamalıyız. Bütün gece ağız kapalı kaldığı için ağız içerisinde biriken bakteri ve yiyecekler sabaha kadar kökü oluşmasına sebep olur. Bu yüzden kalktığınız zaman önce ağzınızı çalkalayın ve daha sonra da mutlaka kahvaltı yapın. Kişi aç kaldığı zamanda ağız kokusu meydana gelebilir.

Ağız kokusu oluşmasının diğer nedenleri arasında diş çürükleri ve diş eti enfeksiyonları, ağız kokusu genetik olabilir, burun yerine ağızdan nefes alıp verme alışkanlığı, mide sorunları, sinüzit, bademcik iltihabı, dişlerin temiz fırçalanmaması, üst solunum yolu enfeksiyonu, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı, sigara kullanımı, dildeki mantar enfeksiyonu ve son olarak da beslenme alışkanlığı bulunur. Ağız kokusuna ne iyi gelir, ağız kokusunun geçmesini neler sağlar araştırmamız gerekir.

Ağız kokusuna ne iyi gelir diye kara kara düşünüyorsanız aşağıdaki çözüm yollarını dikkatli bir şekilde inceleyin:

Karanfil: Ağız kokusuna ne iyi gelir sorusunun cevaplarından da karanfildir. Karanfil eski zamanlardan beri bilinen ve ağız kokusunun giderilmesinde etkili olan bir besindir. Karanfil güzel, ferahlatıcı kokusu ile ağzı temizler ve koku bırakmaz yemeklerden sonra ağzınızı bir iki karanfil almanız yeterlidir. Karanfil tohumu biraz acı olabilir, ama hem kendiniz hem de çevreniz için karanfilin acısına katlanabilirsiniz.

Diş ipi: Ağız kokusunun önlenmesinde öncelikli olarak ağzın hijyenik olması gerekir. Diş fırçalamanın yanında mutlaka diş ipi de kullanmanız gerekir. Diş ipi ile dişleriniz arasında kalan yiyecekleri kolaylıkla çıkarın ve daha sonra dişlerinizi temiz bir şekilde fırçalayın ayrıca dişinizi fırçalarken dilinizi de temizleyin. Böylelikle ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz.

Yoğurt: Probiyotiklerden biridir. Yoğurt düzenli olarak tüketildiğinde zaman ağız kokusunu önler. Günde 1 kâse yoğurt yemek kişide oluşan olan kötü ağız kokularını önlemektedir.

Su içmek: Sık sık ve bol su içmek ağızda meydana gelen tükürük kokularını engeller.

Sakız çiğnemek: Naneli, çilekli, karbonatlı çeşit çeşit sakızlar ağız kokusunu önler. Yanınızda mutlaka sakız bulundurun.

Aç kalmak: Ağız kokusunun başlıca en önemli sebeplerinden biridir. Sabah aç karnına evden çıkan kişilerde ağız kokusunun oluşma ihtimali kahvaltı yapanlara göre daha fazladır. Bir şeyler yiyip içmek ağızda bakteri birikmesini önler ve ağız kokuları son bulur. Özellikle ılık yiyecek ve içeceklerden bol miktarda tüketmemiz gerekir.

Tarçın tüketimi: Tarçınlı yiyecek ve içecekleri tüketmeyi ağız kokusuna ne iyi gelir diyenlere öneriyoruz.

Mide rahatsızlıklarını gidermek: Kişide sürekli olarak meydana gelen ağız kokularında mide, yemek borusu, kulak, burun ve boğaz incelenmeli ve herhangi bir rahatsızlık varsa tedavi yoluna gidilmelidir. Ayrıca midenizde helicobacter pylori adı verilen bakterinin sebep olduğu gastrit, ülser gibi mide hastalıkları ağız kokusuna sebep olabilir. Eğer bu tarz bir hastalığınız var ise mutlaka hekiminize başvurun.

Gargara: Ağız kokusuna ne gelir sorusunun son cevabı ise gargaradır. Her gece yatmadan önce mutlaka gargara yapın. Ağız sağlığı açısından önemli bir etken olan gargara yapmak aynı zamanda ağız kokusunu da önler.
" } ] }