Mide İltihabına Ne İyi Gelir
Mide İltihabına Ne İyi Gelir, Mide iltihabı midenin iç kısmının ve bağırsakların herhangi bir mikroptan ötürü enfeksiyon kapmasıyla gerçekleşen bir durumdur. Mide iltihabı çok tehlikeli bir rahatsızlık belirtisi olmasa da kendini tekrarlayıcı özelliğe sahiptir. Bu rahatsızlık bulaşıcı özelliğe sahip olabilir. Mide iltihabı genellikle midede bulantı, kusma, iştah kaybı yaşanması, kaslarda ağrı oluşumu, üstüme ve şiddetli ateşlenme şeklinde kendini göstermektedir.
Mide iltihabının önlenmesi için mide iltihabına ne iyi gelir hususunda tedavi edici doğal karışımları belirteceğiz.
Mide İltihabına Ne İyi Gelir (Mide İltihabı İçin Doğal Bitkiler)- Mide İltihabı İçin Fesleğen Bitkisi: Fesleğenin anti spazmik özelliği olması, mide iltihabını önleyici etki oluşturmaktadır. Fesleğen suyu tüketerek mide iltihabını önleyebilirsiniz. Fesleğen suyunun etkisini fazlalaştırmak için ek olarak zencefil suyuyla karışım haline getirerek mide iltihabının etkisini daha erken giderebilirsiniz.
- Mide İltihabı İçin Zencefil: Zencefilin anti bakteriyel etkisi sayesinde mide iltihabını önleyici etkisi olmaktadır. Zencefil tükettiğiniz taktirde midede iltihabı neden olan bakteriler yok edilecektir. Mide iltihabıyla beliren mide bulantısı, ishal belirtisi zencefil tüketimiyle yok olacaktır. Zencefil çarşı-pazarda taze ya da kurutulmuş olarak satılmaktadır. Yaş zencefilin etkisi daha fazla olacağından birkaç adet zencefil alıp zencefili temizce yıkayıp kabuğunu soyun ve ufak parçalar halinde doğrayın.
Daha sonra bir bardak içerisine alıp üzerine şu ilave edin. Bardağın üzerini kapatın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenen zencefil suyuna bir tatlı kaşığı doğal süzme bal ilave ederek etkisini arttırabilirsiniz. Bu şekilde mide iltihabı oluşumu önlenmiş olacaktır.
- Mide İltihabı İçin Papatya: Papatyanın mikrop öldürücü özelliği sayesinde tüketildiği zaman mide iltihabına neden olan mikropların yok olmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra mide iltihabıyla birlikte beliren ishali, karın ağrısını, gaz oluşumunu ve şişkinliği önleyici etkisi vardır. Papatya mevsiminde kır alanlarda toplanarak kurtulur. Kurutulan papatyanın çayı yapılarak mide iltihabı ve diğer rahatsızlıkların yok edilmesi için kullanılır. Mide iltihabını önlemek için kurutulmuş ya da taze papatya kullanabilirsiniz. 1 tutam taze papatya ya da kurtulmuş papatyayı 1 bardak kaynamış suya ekleyin daha sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Etkisinin artması için içerisine 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Böylelikle mide iltihabına neden olan mikropların etkisi azalacaktır.
- Mide İltihabı İçin Muz: Muzun içerisinde bulunan potasyum maddesi ve magnezyum maddesi sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olup mide iltihabına sebebiyet veren mikropların yok olmasını sağlayacaktır. Muzun tam olgunu ya da yeşil olanı tüketildiği zaman mide iltihabının yok olması için aynı etkiyi gösterir.
Mide iltihabına ne iyi gelir hususunda doğal bitkilerin haricinde- Mide iltihabı için kaya tuzu, mide iltihabına neden olan bakterileri yok edici özelliğe sahiptir. Tuzun içerisinde bulunan elektrolit ve sodyum maddesi vücudun pH seviyesini dengede tutmasına yardımcı olarak mide iltihabının önlenmesinde önemli derece etkilidir.
- Mide iltihabı için karbonat, doğal anti asit içeriği olduğundan dolayı mide iltihabını önlemektedir. 500 ml su içerisine 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı kaya tuzu, 5 çay kaşığı toz şeker karıştırılır ve gün içerisinde birkaç kez tüketilir. Böylelikle mide iltihabına neden olan bakteriler ve mide iltihabı oluşumunu tetikleyen enfeksiyon oluşumu kısa sürede giderilir.
Mide iltihabına ne iyi gelir hususunda belirtilen doğal tedavi yöntemlerinden önce, mide iltihabının ilerleme göstermesinin önlenmesi için Uzman bir doktordan yardım almak gerekir. Bu sayede kullanacağınız doğal bitkilerin midenize zararlı olup olmadığını öğrenerek tedaviyi kolaylaştıracaksınız. Aksi taktirde mide iltihabı oluşumu etkisini yitirmeden kalıcılığını devam ettirecektir.
19.01.2024 10:34:11
Mide İltihabına Ne İyi Gelir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|